Τρία νέα ύποπτα ματς αποκάλυψε η τηλεοπτική \”ΔΙΚΗ στον ΣKAΪ\”.

Πρόκειται για αγώνες που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2013 και η UEFA έστειλε τους σχετικούς φακέλους στην ΕΠΟ, η οποία τους προώθησε στην εισαγγελία Αθηνών.

Τα ματς κρίθηκαν ύποπτα από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της εταιρείας που έχει συμβληθεί με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και είναι:

Πρωτάθλημα, 1/12/13, Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

Κύπελλο, 4/12/13, ΟΦΗ-Καλλλονή 0-1

Πρωτάθλημα, 15/12/13, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5

Ήδη η εισαγγελία μεταφράζει τις εκθέσεις της UEFA για το κάθε παιχνίδι και θα αποφασίσει αν προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή αν θέσει στο αρχείο κάποια από τα ύποπτα ματς που συνολικά είναι 6 από την αρχή της σεζόν.

Η εκπομπή έφερε στο φως νέο έγγραφο του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ανδρέα Φάκου, όπου απορρίπτεται το αίτημα του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου να συνεχίσει να σφυρίζει. Παρόλα αυτά η ΚΕΔ τον χρησιμοποίησε σε άλλο ένα ματς, επικαλούμενη απόφαση άτυπης διαιτητικής επιτροπής που δεν αποτελούνταν από νομικούς!

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι ήδη οι κατά τόπους εισαγγελείς ερευνούν τυχόν ποινική ευθύνη των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν σε 6 ματς του 2009. τα οποία κρίθηκαν στημένα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από σχετικό έγγραφο της αντεισαγγελέως Εφετών Βιργινίας Σακελλαροπούλου.

Τα παιχνίδια είναι:

Καβάλα-Αγρ.Αστέρας 4-1

Αγρ.Αστέρας-Καβάλα 0-3

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0

Ηλυσιακός-Αγρ.Αστέρας 3-2

Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2

Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1

Στην ίδια εκπομπή έγιναν γνωστές οι δικάσιμοι των Βαγγέλη Μαρινάκη, Σάββα Θεοδωρίδη και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση διαιτητή, με βάση το άρθρο 132 του αθλητικού νόμου 2725/99.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα καθήσουν στο εδώλιο του ΣΤ΄πλημμελειοδικείου Αθηνών στις 28/3/14 και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα δικαστεί στο Θ΄πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 13/11/14.

Τέλος, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος ανέλαβε να συντάξει την πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών για τους 187 κατηγορούμενους του σκανδάλου των στημένων αγώνων.

πηγή:skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook