Ένα βίντεο με τη σύλληψη του 49χρονου Άμπου άνας αλ Λίμπι παρουσίασε στον ιστότοπό της η Washington Post. Η σύλληψη έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2013 στις 6.38, ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο όλα έγιναν μόλις μέσα σε ένα λεπτό. Ένα άσπρο φορτηγάκι σταμάτησε δίπλα από το όχημα του Άμπου άνας αλ Λίμπι και τρεις ένοπλοι ακινητοποίησαν τον οδηγού του σκούρου οχήματος.

Στη συνέχεια τον ανάγκασαν να ανέβει στο φορτηγάκι που είχε σταθμεύσει δίπλα στα δύο οχήματα. Στο τέλος, και τα τρία οχήματα απομακρύνονται αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 49χρονος Λίβυος ήταν στον κατάλογο των καταζητούμενων επί 13 χρόνια καθώς οι ΗΠΑ τον κατηγορούσαν για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες της Κένυας και της Τανζανίας, στις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 άτομα.

Μάλιστα, το FBI τον είχε επικηρύξει με το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιχείρηση της σύλληψης οργανώθηκε από τη CIA, το FBI και μια μονάδα της Δύναμης Δέλτα, των ειδικών δυνάμεων του στρατού ξηράς των ΗΠΑ. Μετά τη σύλληψή του ο Λίμπι μεταφέρθηκε σε ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook