Διεκδικούμε μαζί με σας πόρους και αρμοδιότητες και είμαστε ένα από εσάς, είπε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης απευθυνόμενος σε φορείς του Αγ. Νικολάου σε συναντήσεις για θέματα υποδομών, ανάπτυξης και απασχόλησης.

Η Περιφέρεια, τόνισε, δίνει έμφαση στην συνεργασία των φορέων, στην τοπική ανάπτυξη, στις υποδομές, στο «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, στην εξωστρέφεια στην πιστοποίηση των Κρητικών προϊόντων, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καινοτομία κ.α.

Στο νησί, πρόσθεσε, εκτελούνται 540 έργα που δίνουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας ενώ προωθήθηκαν από την Περιφέρεια και εντάχθηκαν σε αναπτυξιακούς νόμους 1464 Κρητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα τονώσουν την τοπική εργασία και θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σε συνάντηση στο δήμο Αγ. Νικολάου συζητήθηκαν τοπικά αναπτυξιακά θέματα παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη των περιφερειακών συμβούλων Νεκτάριου Παπαβασιλείου, Γιάννη Γουλιδάκη, στελεχών του δήμου και φορέων.

«Στην σημερινή σύσκεψη με τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους εξετάσαμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη στο δήμο, ενώ συζητήσαμε και για τα έργα που προετοιμάζονται για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Είναι σημαντικά έργα που γίνονται στο δήμο Αγ. Νικολάου, ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ και είναι ενταγμένα στο περιφερειακό πρόγραμμα, στο εθνικό πρόγραμμα, όπως επίσης στην «πράσινη ανάπτυξη».

Μόνο με τη συνεργασία και τη συνέργεια μπορούμε να πετυχαίνουμε την ανάπτυξη, την διεύρυνση της απασχόλησης, την πρόοδο για κάθε δήμο και Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μανόλη Πεπόνη το μέλος του δ.σ. Γιώργο Βουτυράκη και εκπροσώπους των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Στέλιο Βλάσση Πόπη Ζαφειράκη και Πόπη Σαμπροβαλάκη.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα υποδομών και ανάπτυξης αλλά και το αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αλλά και οι εκπρόσωποι των ξενοδοχοϋπαλλήλων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του στο αίτημα τους για την υπογραφή νέας τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όπως επίσης για την περυσινή παρέμβαση του για το ίδιο θέμα.

«Συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, και με τη συνεννόηση που θα κάνουμε με τα προεδρεία θα βρούμε τη «χρυσή τομή» ούτως ώστε να ξεκινήσει μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης αργότερα θα παραβρεθεί σε εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα όπου θα τιμηθούν εθελοντικές οργανώσεις του Λασιθίου.