Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης του Κοινόχρηστου Χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου).

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης των μεταλλικών στοιχείων των 2 Εναέριων Πεζογέφυρων οι οποίες θα ενώνουν το ευθύγραμμο τμήμα του Προμαχώνα με την Λεωφόρο Δουκός Μποφώρ έτσι ώστε να δίνεται. η δυνατότητα στους πολίτες να έχει μια ανεμπόδιστη και πανοραμική θέα του λιμανιού.

Κάτω από την γέφυρα ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα πρόσβασης στην Θολοσκεπή Στοά του ομώνυμου προμαχώνα που συνδέει το χώρο του λιμανιού με το εσωτερικό της πόλης.

Στην έξοδο την στοάς προς το λιμάνι έχει ήδη δημιουργηθεί ένα χώρος ανοιχτός με κερκίδες που μπορεί να εξυπηρετήσει και πολιτιστικά δρώμενα .

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το επόμενο τρίμηνο.

Ο κ. Κουράκης, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών, τόνισε ότι η ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής παρέμβασης αναμένεται να δώσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα στην περιοχή και επισήμανε για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρων της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη και χρήση του μνημειακού πλούτου της πόλης δημιουργώντας παράλληλα μια νέα διαδρομή μέσα από τους χώρους της Ιστορίας και του Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook