Το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες επισκέφθηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Τσακαλίδου Μαρία και κ. Γούλα Ειρήνη. Η επίσκεψη των μαθητών στο χώρο του Δήμου είχε προγραμματιστεί προκειμένου να συζητήσουν για το θεσμό της Δημοκρατίας και για να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Φαιστού και των Υπηρεσιών τους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, στο Δημαρχείο, επισκέφτηκαν όλες τις Υπηρεσίες και ενημερώθηκαν από τους υπηρεσιακούς για τις δομές και τις αρμοδιότητες κάθε τμήματος ξεχωριστά. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους μαθητές η ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ κ. Κουλεντάκη Γιάννη για τη χρήση και κατανάλωση του νερού, δίδοντάς σε όλους από ένα ενημερωτικό βιβλιαράκι, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα, με χρήσιμες συμβουλές για το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης. 
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού όπου οι μικροί μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους, στους αιρετούς εκπροσώπους. Σχετικά με τα ερωτήματα των μαθητών απαντήσεις έδωσαν η ίδια η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη Μαρία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Φαιστού κ. Δουλγεράκης Γεώργιος, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φασομυτάκης Γιάννης, οι οποίοι συζήτησαν μαζί τους, έλυσαν τις απορίες τους και δέχτηκαν τα αιτήματα τους.
Στο τέλος της ξενάγησης οι μικροί μαθητές, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Δήμο Φαιστού, έλαβαν από τη Δήμαρχο ένα αναμνηστικό δίπλωμα για την παρουσία τους, ενώ προσκάλεσαν και εκείνοι με τη σειρά τους να επισκεφτούν το σχολείο τους. 
Με αφορμή την επίσκεψη να υπενθυμίσουμε ότι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Φαιστού, έλαβε την τιμητική διάκριση της «Πόλης 12 Αστέρων», από το Συμβούλιο της Ευρώπης με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» διοργανώνοντας μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα: «Ενεργή Συμμετοχή Πολιτών: Ψηφοφορία, Διάχυση Συμμετοχή». Οι συγκεκριμένες δράσεις, καθώς και οι εκπαιδευτικές συναντήσεις αφορούσαν τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα, την ενημέρωση τους για τα κοινά και των προβλημάτων που τους απασχολούν.
Αναφορικά με την επίσκεψη των μαθητών η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων στα κοινά είναι σημαντική γι αυτό πρωταρχικός μας στόχος είναι η παρουσία όλο και περισσότερων σχολείων και ιδιαίτερα νέων σε τέτοιες δράσεις που προάγουν τη Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook