Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σχετικά με υπόθεση σύλληψης τεσσάρων κούρδων και κατάσχεσης οπλισμού και εκρηκτικών χθες στην Αθήνα.
Έπειτα από εργαστηριακές έρευνες αποδειχθηκε, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ότι το DNA του 49χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε ιμάντα αντιαρματικής ρουκέτας, σε σημαιάκια με την ένδειξη DHKP-C και σε κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχαν κατασχεθεί στο πλωτό σκάφος «οπλοστάσιο» της Χίου τον Ιούλιο του 2013. Επίσης, DNA του ίδιου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αντικείμενα στην έρευνα σε οικία στην οδό Μιαούλη 51, που σχετιζόταν με τη διερεύνηση της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. 
Νωρίτερα από την ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία για τους τέσσερις Τούρκους, «Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, υπηκόους Τουρκίας, ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, αντίστοιχα. Σε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στην οδό Γενναδίου 43 στου Γκύζη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov,
3 γεμιστήρες Kalashnikov,
πιστόλι tangfolio 7.65 mm,
πιστόλι browning 7.65 mm,
πιστόλι cz,
σιγαστήρας,
υποπολυβόλο scorpion
υποπολυβόλο mini uzi 9mm para,
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,
ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες,
2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις,
3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας,
μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C,
φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης,
26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και
8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ο 49χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία.
Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.
Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά.
Τα στοιχεία του 33χρονου συλληφθέντα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα και το δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού που βρέθηκε στην κατοχή του είναι εξ’ υπαρχής πλαστό.
Ο 25χρονος συλληφθείς στερούνταν εγγράφων, δήλωσε στοιχεία ταυτότητας και αναμένεται η ταυτοποίησή του.
Για τον 41χρονο διερευνάται η ταυτότητά του, καθότι δεν ταυτίζεται με υπαρκτό πρόσωπο στην Τουρκία με τα στοιχεία που αναγράφονται στην άδεια παραμονής που κατείχε. Σημειώνεται ότι η άδεια παραμονής είναι νοθευμένη όσο αφορά την σφραγίδα για την ανανέωσή της.
Όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν νοικιάσει ως Σύριοι το διαμέρισμα στου Γκύζη τον τελευταίο χρόνο περίπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή από κοινού οπλισμού και εκρηκτικών υλών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφία μετά χρήσεως και παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου διακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται».
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook