«Ζουμ» σε όλους στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ κάνουν πλέον προανακριτικοί υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου. 
Πρόκειται για μια κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα, που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και ταχύτερης εκτέλεσης φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. 
Στόχος είναι όλοι καταθέτες να έχουν ελεγχθεί μέσα σε δύο μήνες.
Το σχέδιο εκπονήθηκε εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό στο ΣΔΟΕ και εντάσσεται στις αρμοδιότητες των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση των παραγγελιών τους και δεν συνιστά κανενός είδους παρέμβαση στο έργο των φορολογικών αρχών.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Παν. Αθανασίου έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. 
Με έγγραφό του απευθύνεται προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, παραγγέλλοντας να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του ΚΕΦΟΜΕΠ να ορίσουν υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν ελεγκτικά καθήκοντα. Οι υπάλληλοι αυτοί θα διενεργήσουν και πλήρη έλεγχο, τον οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με την παραγγελία, να έχουν ολοκληρώσει μέσα σε ένα μήνα.
Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, ξεκινά άμεσα ελέγχους σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής. Σκοπός του είναι να διαπιστώσει την πρόοδο στην εκτέλεση των παραγγελιών που έχουν δώσει οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο διερεύνησης αξιόποινων πράξεων, που συνδέονται με φοροδιαφυγή. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook