Με μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΚΑΝΑΡΙΑ» την περασμένη Κυριακή και σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του συλλόγου, η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων βράβευσε τους αθλητές που διακρίθηκαν για το έτος 2013 και έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Αποστόλης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης Μανόλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κονταξάκης Ευτύχης και Κονταξάκης Γιώργος, Ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Λειψάκης Δημήτρης, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Δασκαλάκης Νίκος, ο εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Χανίων κος Τσαπάκος Γιώργος,ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Καραγιαννάκης Μανόλης,Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ. Δ Χανίων κος Βλαζάκης Νίκος,η Αρμόδια θεμάτων Αθλητισμού της Π.Ε Χανίων κα Κατερίνα Ζομπανάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δ Χανίων κα Μαλανδράκη Σοφία, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λευκωσίας Κύπρου ,εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ,λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και την ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Παπαδημητράκης Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του 2013 ,στην πλούσια δραστηριότητα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων καθώς και στον σημαντικό ρόλο που έχει επιτελέσει η Ακαδημία στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στο Νομό τα τελευταία χρόνια .
Αναφέρθηκε στην εκπληκτική περσινή χρονιά και στις επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο αφού ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εκτοξεύοντας τον σύλλογο στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού.
Επίσης αναφέρθηκε στις 2 σημαντικότατες πανελλήνιες διοργανώσεις (το 61ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στο Γιαλί Τζαμισί & τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18&20 ΕΤΩΝ στο Μεγάλο Αρσενάλι αρχές του 2013) ,στα 3 Διεθνή Τουρνουά της Παλαιόχωρας και στις 18 μικρότερης εμβέλειας παγκρήτιες και άλλες σκακιστικές διοργανώσεις που ανέλαβε με επιτυχία η ΣΑΧ το τελευταίο διάστημα .
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν, με την Γραμματέα της ΣΑΧ κ. Κουκουράκη Ελισάβετ, να παρουσιάζει διεξοδικά τις επιτυχίες με την έξοχη παρουσία του συλλόγου στην Α΄ εθνική, την εντυπωσιακή παρουσία της νεανικής ομάδας της ΣΑΧ που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καβάλα , καθώς και την συνεχή άνοδο της ομάδας του ΟΤΕ και ΚΑΙΣΣΑΣ Χανίων στην Β΄ και Γ΄ εθνική. 
Στις ατομικές διακρίσεις ξεχώρισαν οι εντυπωσιακές παρουσίες του Σπύρου Ναούμ και τις Καραβιτάκη Ευαγγελίας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Budva του Μαυροβουνίου καθώς και την εντυπωσιακή παρουσία των αθλητών της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την συμμετοχή οκτώ αθλητών του Συλλόγου. 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ατομικές Πανελλήνιες διακρίσεις όπου εκεί οι αθλητές της ΣΑΧ κυριολεκτικά τα κατέκτησαν όλα!! Οι τέσσερις πρώτες Πανελλήνιες θέσεις στα Νεανικά πρωταθλήματα με τον Σπύρο Ναούμ, την Μαρκάκη Σοφία, την Βοζινάκη Ανθή και της Καραβιτάκη Ευαγγελίας καθώς και το αργυρό μετάλλιο του Φυντριλάκη Κυριάκου .Οι μισές και πλέον Πανελλήνιες πρώτες θέσεις σε Χανιωτάκια ,σε παιδία του Συλλόγου. Κάτι το ανεπανάληπτο ! Και δεν σταματάνε εκεί! 
Στα Πανελλήνια σχολικά είχαμε επτά πρώτες Πανελλήνιες θέσεις που κατατάσσουν τον σύλλογο της ΣΑΧ μακράν κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα! Η Καραβιτάκη Αντωνία στα νήπια, ο Βυζιράκης Αντώνης και η Καντεράκη Μυρτώ στην Α΄ δημοτικού, ο Φυντριλάκης Κυριάκος και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στην Β΄ δημοτικού και το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια τάξη του Βυζιράκη Σταύρου, το χάλκινο μετάλλιο του Γεωργακόπουλου Νίκου στην Ε΄ δημοτικού, το χρυσό μετάλλιο της Βοζινάκη Ανθής στην ΣΤ΄ δημοτικού ,το χάλκινο μετάλλιο του Παπαδόπουλου Αργύρη και του Σπύρου Ναούμ στην Β΄ Γυμνασίου και στα Λύκεια αντίστοιχα, και τέλος το χρυσό μετάλλιο της Μαρκάκη Σοφίας στα Λύκεια σφράγισαν τις επιτυχίες των αθλητών της ΣΑΧ ανάμεσα σε 800 αθλητές που συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα! 
Η εκδήλωση έκλεισε με τους χαιρετισμούς των επισήμων καθώς ,την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Ακολούθησε βράβευση των διατελεσάντων προέδρων και μελών του Δ.Σ , ενώ για την ιστορία το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε το παλιό μέλος του ΔΣ της ΣΑΧ κα Βόκα Ελένη.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Φραγκιουδάκης Αντώνης-Ποδηλάτης, Σκορδυλάκης ΕΠΕ, Κρητικό Εργαστήρι -Λαμπάκης,Παπατζανάκης Στέλιος Gloss,και Kλειδάριθμος που στήριξαν την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook