\”Λουκέτο\” μπαίνει απο την ερχόμενη Δευτέρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων, εαν έως το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν εγκριθεί οι προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού γιατρών που θα περιθάλπτουν τους ηλικιωμένους.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς εδώ και ένα μήνα έχουν λήξει οι συμβάσεις των γιατρών, παρόλα αυτά οι ίδιοι βρίσκονταν στο πόστο τους έστω και αμισθί μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Στην απόφαση να κλείσουν τα ΚΑΠΗ αν δεν στελεχωθούν με γιατρούς, κατέληξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων μετά από πρόταση του δημάρχου Χανίων ο οποίος τόνισε πως αν δεν υπάρξει έγκρισης πρόσληψης γιατρών μέχρι την Παρασκευή, 4 γιατρών θα προχωρήσει στο κλείσιμο.
Όπως είπε  ο κ.Σκουλάκης, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχει γίνει τίποτε για την υλοποίηση της πρόσληψης των τεσσάρων γιατρών, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Επιπλέον, ο δήμος όπως επισημάνθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ζητήσει την πρόσληψη συνολικά 14 ατόμων μεταξύ αυτών προσωπικό καθαριότητας και επισκέπτες υγείας, όμως τελικά εγκρίθηκαν μόλις 3 προσλήψεις και αυτές με καθυστέρηση.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Χανίων διαθέτει 11 συνολικά ΚΑΠΗ, ενώ την Τετάρτη η ομόφωνη αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κοινοποιηθεί στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook