Ο ομογενής Χρήστος Φασαράκης είναι ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες σε ιταλοαμερικανική επιχείριση κατά της μαφίας. Επτά συλλήψεις έγιναν στη Νέα Υόρκη και 17 στη Ρώμη. 

Το FBI και οι ιταλικές αρχές εξάρθρωσαν νέα συμμαχία λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταξύ της μαφίας της Καλαβρίας Ντραγκέτα και ενός διαβόητου συνδικάτου εγκλήματος της Νέας Υόρκης.

Σε μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Νέα Γέφυρα» (New Bridge), το FBI και η ιταλική αστυνομία συνέλαβαν 7 άτομα στη Νέα Υόρκη και 17 στην Ιταλία, ενώ τουλάχιστον 40 ακόμα άνθρωποι ειδοποιήθηκαν ότι έχουν τεθεί υπό έρευνα.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα, ανακοίνωσε το FBI. 

Αναφέρεται επίσης ότι οι ύποπτοι συμμετείχαν σε ένα διακρατικό δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και κοκαΐνης. 

Οι επτά συλληφθέντες στη Νέα Υόρκη δήλωσαν αθώοι στο δικαστήριο κατά την απαγγελία κατηγοριών. Ο Έλληνας ομογενής αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων

Ο 42χρονος Φασαράκης εργαζόταν στην τράπεζα Alma Bank του Μπρούκλιν και κατηγορείται πως «ξέπλυνε» περισσότερα από 500.000 δολάρια, χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης για 20 χρόνια.

«Οι δύο εγκληματικές ομάδες συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σχέδιο διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας», δήλωσε ο Τζορτζ Βενιζέλος, επικεφαλής του FBI στη Νέα Υόρκη.

«Η Ντραγκέτα αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη, περίπλοκη και ύπουλη εγκληματική οργάνωση με πλοκάμια όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η Λορέτα Λιντς, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

newsit.gr