Η αμερικανική εταιρία Graco που κατασκευάζει προϊόντα για μωρά και μικρά παιδιά αναγκάστηκε να αποσύρει από την αγορά 3,8 εκατ. παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου μετά από διαμαρτυρίες γονιών ότι η πόρπη των καθισμάτων ήταν ελαττωματική με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά να εγκλωβιστούν.
Πολλοί γονείς απέστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας για τα ελαττωματικά καθίσματα στην ίδια την εταιρία και άλλοι διαμαρτυρήθηκαν στον Αμερικάνικο Οργανισμό για την Ασφάλεια στις Συγκοινωνίες επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα σε περίπτωση ατυχήματος θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απεγκλωβιστούν τα παιδιά από το κάθισμα του αυτοκινήτου.
Η ανάκληση αφορά 3,8 εκατ. παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2013 και το πρόβλημα εντοπίζεται στην πόρπη που κλειδώνει το παιδί στο κάθισμα.
Μέχρι την ανάκληση των καθισμάτων διαμαρτυρήθηκαν συνολικά 80 γονείς και ο υπεύθυνος της εταιρίας Ashley Mowrey δήλωσε ότι για το πρόβλημα ευθύνονται τα υπολείμματα τροφών και χυμών που δίνουν οι γονείς στα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Mowrey σημείωσε ότι η εταιρία θα στείλει νέες πόρπες για να αντικαταστήσουν τις ελαττωματικές σε όσους γονείς το επιθυμούν και τόνισε ότι η Graco έστειλε στους γονείς φυλλάδιο με οδηγίες για την αντικατάσταση της πόρπης στα καθίσματα αλλά και ανάρτησε σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα της.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook