Ο Δήμος Ηρακλείου και ο βραβευμένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μ.Κ.Ο. Youthnet Hellas σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 18.30 – 20.30.

Θεματικές που θα συζητηθούν:

- Η σημασία του Εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία
- Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην τοπική κοινωνία και από εθελοντικούς συλλόγους.
- Το παράδειγμα του Youthnet Hellas: καλές πρακτικές και προκλήσεις
- Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευτούν μέλη του Youthnet Hellas που έχουν επιδείξει σημαντικό εθελοντικό έργο.

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμάει τον Ευρωπαίο Πολίτη 2013

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεών του τιμάει τον εθελοντισμό, αλλά και την προσφορά των νέων στο όνομα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Youthnet Hellas, που έλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 18.30 – 20.30.

Το Youthnet Hellas είναι μια οργάνωση Νέων με έδρα το Ηράκλειο και με μέλη από όλη την Ελλάδα που μαζί με οργανώσεις άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.Martin Schulz, σε τελετή που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2013. Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται σε ετήσια βάση σε αξιόλογες πρωτοβουλίες οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Το Youthnet Hellas βραβεύτηκε για το σημαντικό και πολύπλευρο έργο του.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται προς τιμή των εθελοντών νέων του δήμου μας που είναι ιδρυτικά μέλη της θα συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και σημαντικές ομιλίες που αφορούν όλους τους Συλλόγους και Οργανώσεις νέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες που αφορούν τη σημασία του Εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία μας και πως αυτός συνεισφέρει στον συνάνθρωπο αλλά και στον ίδιο τον εθελοντή. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα και πως αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από την τοπική κοινωνία. Ως καλή πρακτική θα παρουσιαστεί το παράδειγμα του Youthnet Hellas: καλές πρακτικές και προκλήσεις και πως θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και από άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αναφορά στο Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη και με τη βράβευση των μελών του Youthnet Hellas που έχουν επιδείξει σημαντικό εθελοντικό έργο.