Για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων των Χανίων για το ενδεχόμενο της ίδρυση δεύτερης Εφετειακής έδρας στο Ηράκλειο.

Στην σύσκεψη, μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές του Νομού.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, υποστήριξε πως:

\”Το όραμα της ενιαίας Κρήτης, περνάει και απο το Ενιαίο Εφετείο. Ο  Νομός μας, έχει αναπτυξιακό έλλειμα και αυτό πιστεύω, ότι θα πρέπει να είναι το κύριο μελήμά μας.\”

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χανίων του Πασοκ Ευτύχης Δαμιανάκης, σημείωσε ότι: 

\”Στόχος μας, ειναι για το πως πρέπει να απαντήσουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα επιχειρηματά μας, είναι ισχυρά. Δεν είμαστε σαδιστές να εξαναγκάζουμε τους κατοίκους της Νεάπολης να έρχονται από το Λασίθι, όμως το Εφετείο πρέπει να παραμείνει στα Χανιά.\”

Αρνητικός στην ίδρυση Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη, εξακολουθεί να είναι και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που τόνισε ότι:

\”Θέλω να πιστεύω ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αναιρώ ούτε τίποτα από ότι έχω πει, ούτε ότι έχω υπογραψει για το Εφετείο.\”

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε: 

\”Είναι παράλογο να επιχειρείται διάσπασει του Εφετείου της Κρήτης την στιγμή που συγχωνεύονται υπηρεσίες και άλλοι φορείς.  Η δεύτερη έδρα Εφετείου στο Ηράκλειο, θα οδηγήσει σε μαρασμό το ήδη υπάρχον.\”

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτρης Ποντικάκης, εξέφρασε την αντιθεσή του, όσον αφορά ένα δεύτερο Εφετείο. λέγοντας ότι:

\”Κανείς από τα Χανιά, δεν επιθυμεί να ιδρυθεί δεύτερη έδρα Εφετείου, όταν όλα γύρω μας συγχωνεύονται στην λογική του \”Καλλικράτη\” γιατί να μην ισχύσει το ίδιο και για το Εφετείο Κρήτης;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook