Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα», επισκέφθηκε ο διάσημος καρδιοχειρουργός και καθηγητής Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής, Σερ Μάγκντι Γιακούμπ, την Τρίτη (10/5) καθώς πρόκειται για ένα έργο το οποίο παρακολούθησε βήμα-βήμα ως την υλοποίηση του, αφού συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και συνεργάζεται μαζί της σε πολλούς διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς και προγράμματα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τον Σερ Μάγκντι Γιακούμπ στους χώρους του Νοσοκομείου, ενώ είχαν μακρά συνομιλία μαζί του σχετικά με μια σειρά από επιστημονικά και κοινωνικά θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η κυρία Βαρδινογιάννη στον σύντομο χαιρετισμό που του απηύθυνε μεταξύ άλλων είπε:

«Η επίσκεψή σας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων αποτελεί για μας μεγάλη τιμή, καθώς είστε ένας από τους πιο σημαντικούς καθηγητές Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής στον κόσμο αλλά πάνω από όλα είστε ο άνθρωπος που πρόσφερε το δώρο της ζωής σε πάρα πολλούς ανθρώπους και ειδικότερα σε πάρα πολλά παιδιά σ ολόκληρο τον πλανήτη, και γι αυτό γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει η μάχη για ζωή και πόση δύναμη χρειάζεται για να σταθείς στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν και στους γονείς τους, ως γιατρός, ως άνθρωπος και κάποιες φορές ακόμα και ως «το χέρι του Θεού».

 Είναι συγκινητικό που σας έχουμε εδώ, στο πλευρό μας, σύμμαχο και φίλο στον αγώνα μας και στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα άρρωστα παιδιά.

Ως έκφραση του θαυμασμού, της εκτίμησης και της βαθύτερης ευγνωμοσύνης μας στο πρόσωπό σας προσθέτουμε σήμερα στον «Ουρανό των Παιδιών» του Νοσοκομείου μας ένα αστέρι με το όνομά σας, για να θυμίζει πάντα σε όλους μας τα εκπληκτικά σας επιτεύγματα, τη μεγάλη σας ευαισθησία και τη συμπαράστασή σας».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη πρόσφερε στον Σερ Μάγκντι Γιακούμπ το συμβολικό δώρο και το τιμητικό δίπλωμα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Εκείνος, παραλαμβάνοντάς τα βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας :

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ και να βλέπω τα επιτεύγματά σας και μάλιστα σε αυτόν τον ταραχώδη κόσμο μας, όπου δεν υποφέρουν μόνο τα παιδιά αλλά όλοι μας. Υπάρχει μεγάλος πόνος που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από γενναίες κι ευγενείς προσπάθειες όπως η δική σας. Το Νοσοκομείο το βρίσκω καταπληκτικό. Είναι πάρα πολύ όμορφο, τόσο από πλευράς σύλληψης ιδέας -γιατί αυτό που κάνει η κυρία Βαρδινογιάννη είναι καταπληκτικό- αλλά και γιατί είναι επίτευγμα τελευταίας τεχνολογίας κι έχει προσαρμοστεί για τα παιδιά.

 Αυτή τη δημιουργική σκέψη χρειάζεται ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά. Αισθάνομαι βαθιά τιμή που συμμετέχω σε αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια που λειτουργεί ως έμπνευση για πολλούς από εμάς, που προσπαθούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Το μέγεθος αυτής της επιχείρησης, η ποιότητα, η σκέψη πίσω από αυτήν, οι προσπάθειες, κάθετι που κάνετε είναι τόσο εντυπωσιακό κι είναι κάτι που θα βρίσκεται εδώ για πολύ καιρό. Δεν είναι δηλαδή μια μεμονωμένη προσπάθεια αλλά κάτι που θα \”μεγαλώσει\” όπως μεγαλώνουν τα παιδιά με τα οποία ταυτίζεται η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογός σας.

 Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου μας κι είναι αυτά που θα \”μεταφέρουν\” το μήνυμά μας στις επόμενες γενιές. Με την κυρία Βαρδινογιάννη ακολουθούμε πάντα κοινή πορεία, μαθαίνουμε ο ένας απ\’ τον άλλον, ανταλλάσσουμε ιδέες, και ελπίζω να έρθει σύντομα στο Ασουάν, για να δει την πτέρυγα για παιδιά που φτιάξαμε στο Νοσοκομείο του Ασουάν, μια πτέρυγα σχεδόν τόσο όμορφη όσο κι αυτά που βλέπω εδώ, και στην οποία δώσαμε το όνομα της κυρίας Βαρδινογιάννη γιατί για εμάς η ίδια και το έργο της αποτελούν πηγή έμπνευσης

 Επιλέξαμε το Ασουάν γιατί είναι η πύλη της Αφρικής αλλά μέσα από το ίδρυμά μας «Αλυσίδα της Ελπίδας», όπου μοιραζόμαστε κοινές σκέψεις και οράματα με την κυρία Βαρδινογιάννη, θα θέσουμε σε εφαρμογή παρόμοια προγράμματα στην Αιθιοπία, την Κένυα και την Μοζαμβίκη. Εύχομαι όλες οι προσπάθειες που γίνονται εδώ να επιτύχουν πλήρως στο μέλλον ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ να μπορούν να κοιτάζουν το μέλλον με μεγάλη εμπιστοσύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σερ Μάγκντι Γιακούμπ που κατέχει πολυάριθμα πτυχία, είναι ιδρυτής και διευθυντής του «Ινστιτούτου Μαγκντί Γιακούμπ» καθώς και ιδρυτής και Πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος για παιδιά «The Chain of Hope» (Αλυσίδα Ελπίδας) με έδρα το Λονδίνο, έχει δώσει ζωή, αφιλοκερδώς και με βαθιά ευαισθησία, σε εκατοντάδες παιδιά με προβλήματα καρδιάς στην Αίγυπτο, τη Μοζαμβίκη, την Αιθιοπία και την Τζαμάϊκα και γι’ αυτό τιμήθηκε με το βραβείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και με πολλά άλλα διεθνή βραβεία και διακρίσεις για τις ανθρωπιστικές του υπηρεσίες και τη συμβολή του στην επιστήμη όπως το χρίσμα του Ιππότη (Knighthood) για τις υπηρεσίες του στην ιατρική (Αγγλία- 1991), την εκλογή του ως Προέδρου της Διεθνούς Ακαδημίας Καρδιαγγειακών Επιστημών (2006), το Χρυσό Μετάλλιο από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία (2006), το Lifetime Achievement Award από την Διεθνή Εταιρία Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων (2004), κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook