Με ταχύτητα 170 χλμ/ ώρα θυελλώδεις άνεμοι πνέουν προς τα νοτιοδυτικά της Βρετανίας με τις αρχές να έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την ασφάλεια των πολιτών. 

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, οι άνεμοι θα προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια, θα ξεριζώσουν δέντρα, ενδεχομένως θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ θα δημιουργήσουν και τεράστια κύματα που θα σκεπάσουν παραλιακές περιοχές. Οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.


Την ίδια ώρα, ανοιχτά των δυτικών ακτών και στη Θάλασσα της Ιρλανδίας αναμένονται άνεμοι ισχύος 12 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.  Οι αρχές βρίσκονται επί ποδός, προειδοποιώντας για νέες πλημμύρες μετά την υπεχείλιση του Τάμεση.  Αυτό που τις ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να κτυπήσουν περιοχές που είναι πλημμυρισμένες εδώ και εβδομάδες. Οι κάτοικοι που βρίσκονται σε απόγνωση έχουν ήδη ενημερωθεί ότι, τις επόμενες ημέρες, πέρα από τους ισχυρούς ανέμους, θα σημειωθούν νέες βροχοπτώσεις, με ποσότητα νερού ίση με αυτή ενός συνηθισμένου μήνα.Στο μεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και περίπου 1.600 στρατιώτες έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ αναμένονται επιπλέον προβλήματα στις μετακινήσεις και το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο κόκκινος συναγερμός που εξεδόθη από τις αρχές σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, γι' αυτό και οι κάτοικοι καλούνται να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές, καθώς αναμένεται να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει την κρίση που έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες πλημμύρες. Κι ενώ η φύση εκδικείται την χώρα του, η βρετανική αντιπολίτευση τον κατηγορεί για λανθασμένους χειρισμούς σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης .
protothema.gr