Στο ελαιόλαδο και στην συμβολαιακή γεωργία θα είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου 2011», οι οποίες θα έχουν εμπορικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθούν – εκτός των Χανίων – και σε Αθήνα,
Θεσσσαλονίκη.

Το πρωί στο πρώην δημαρχείο Νέας Κυδωνίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης τόνισε ότι η σημερινή πρώτη συνάντηση της οργανωτικής Επιτροπής, ξεκινάει με καλούς οιωνούς, καθώς η οργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου έχει αρχίσει αρκετά νωρίς, και υπάρχει άριστη συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Χανίων.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων έκανε έκκληση στους Χανιώτες να καταναλώνουν Χανιώτικα και Τοπικά Προϊόντα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. «Τα Τοπικά προϊόντα είναι ποιοτικά, είναι ασφαλή και οικονομικά, συνέχισε ο Δήμαρχος Χανίων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε ότι ο Αγροτικός Αύγουστος, κινείται σε καλή κατεύθυνση και δίνει μια εξωστρέφεια.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λ. Αμπαδιωτάκης ανέφερε ότι ο Αγροτικός Αύγουστος θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο του Ενετικού Λιμένα Χανίων, θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου. Στόχος επίσης είναι ο Αγροτικός Αύγουστος να μεταφερθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Χανίων έχει αποστείλει επιστολή στους Δημάρχους Αθηναίων, κ Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη.

Όπως δήλωσε ο κ Αμπαδιωτάκης ήδη ο Δήμος προωθεί την συμβολαιακή παραγωγή ελαιολάδου ΠΓΕ από γεωργούς και μάλιστα προωθεί και ένα συγκεκριμένο ενιαίο σήμα για το ελαιόλαδο αυτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιπερι-φερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Συνεργάτης του Δημάρχου, Στέλιος Ρίγλης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook