\”Συνεχίζουμε για 9η μέρα το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, δυναμικά και μαζικά συντονίζοντας την δράση μας με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας\”, διαμηνύουν οι αγρότες στα Χανιά απευθύνοντας πρόσκληση σε αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, στο υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο θα θέσει τα αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων, που αφορούν την ίδια την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Την ίδια ώρα οι αγρότες όπως σημειώνουν \”Καταδικάζουν τα αγροτοδικεία που στήνονται σε όλη την χώρα, όπως αυτό που ήταν να γίνει σήμερα στα Χανιά και αναβλήθηκε, για παλαιότερες κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων αγροτών στο Πλατάνι, και απαιτούμε να παραγραφούν, με πολιτική απόφαση της Βουλής, όλες οι διώξεις και οι ποινές που επιβλήθηκαν. Τέλος καλούμε εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και φορείς των Χανίων να συμμετέχουν στο συλαλλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 19:00 στα μεγάλα χωράφια\”.

Στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων, το Σωματείο Τροφίμων Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Χανίων, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών και Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση

Όπως αναφέρουν:

\”Τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, τροφίμων και ποτών, οικοδόμων, εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιατρικών επισκεπτών εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα υπερασπιζόμενοι τα δίκαια δικαιώματά τους.

Ο αγώνας τους δεν είναι υπόθεση μόνο δική τους, αφορά όλη την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι μ’ αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Τα σωματεία καλούμε σε έμπρακτη συμπαράσταση ώστε να δυναμώσει ο αγώνας των αγροτών, οργανώνοντας συγκέντρωση την Παρασκευή 14/02/2014 στις 19.00 στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια\”.

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook