Δεν κατάφερε να σβήσει ικανοποιητικά τα ίχνη του, ο δράστης εμπρησμού του νυχτερινού κέντρου στην παλιά Λεμεσό.

Περισσότερο από την απροσεξία του, προδόθηκε και οδήγησε τους αστυνομικούς στην αναζήτησή του.

Στα χέρια των εξεταστών της υπόθεσης περιήλθε ένα σακίδιο, το οποίο προφανώς ξέχασε ο εμπρηστής στo σημείο του συμβάντος, όπως κι ο αναπτήρας με τον οποίο πυροδότησε την εύφλεκτη ύλη.

Τα τεκμήρια αυτά σε συνάρτηση με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, οδήγησαν την Αστυνομία στην έκδοση δικαστικού εντάλματος σύλληψης 30χρονου, αραβικής καταγωγής.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, σε νυκτερινό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίας. Με επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά περιορίστηκε στο εσωτερικό της μπιραρίας, σε μια προσπάθεια να μην επεκταθεί σε άλλα υποστατικά της πυκνοκατοικημένης συνοικίας στην παλιά πόλη.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο κέντρο είναι εκτεταμένες και δεν καλύπτονται από ασφάλεια. Από τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών και των πυροσβεστών στον χώρο, διαφάνηκε πως επρόκειτο για εμπρησμό, αφού ανιχνεύτηκαν υπολείμματα εύφλεκτης ύλης, ενώ μετρήθηκαν και τρεις εστίες για το ξεκίνημα της φωτιάς.

Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του κέντρου εξέφρασε άγνοια για τα… κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών, ισχυριζόμενος πως δεν δημιούργησε διαφορές ώστε κάποιοι να καταφερθούν κακόβουλα κατά της περιουσίας του. Οι ανακριτές θεωρούν ότι τα κίνητρα αφορούν επαγγελματικές διαφορές, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook