Να δοθεί λύση ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι αλλά και εκείνοι που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Κύριοι Υπουργοί ,

Όπως ήδη γνωρίζεται, η κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός είναι τραγική. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που προκαλεί πανικό. Σήμερα περίπου 1.500.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση των μνημονίων, όλο το βάρος έπεσε στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της Χώρας μας.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο Κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους τα αυτονόητα «ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Επιτακτική ανάγκη είναι να δώσετε λύση σε όλους τους ανέργους, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι , καθώς και μείωση ενσήμων σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και των παιδιών τους."