Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρώτη παρουσίαση του νέου μοντέλου «Granta» της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας Lada στις εγκαταστάσεις της «AvtoVAZ» στο Τολιάτι της περιοχής Σαμάρα. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο εργοστάσιο για να πραγματοποιήσει ο ίδιος ένα τεστ οδήγησης του νέου μοντέλου.

Ομως η ιδέα των image makers γύρισε μπούμερανγκ. Ο Πούτιν μπήκε στο αυτοκίνητο και γύρισε τη μίζα, η οποία αρνήθηκε πεισματικά να δουλέψει! Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, τον εκνευρισμό του πρώην προέδρου. Οι υπεύθυνοι μετά το πρώτο σοκ έκαναν έναν γρήγορο έλεγχο και η μίζα δούλεψε. Ο Πούτιν οδήγησε το αμάξι, αλλά η επιχείρηση δημοσίων σχέσεων απέτυχε.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης πως ο πρωθυπουργός απέτυχε να ανοίξει μέχρι και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και χρειάστηκε την βοήθεια δυο εργαζομένων για να το ξεκλειδώσει.

\"\"
Μάταια προσπαθεί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να βάλει μπροστά το νέο Lada.

Το μοντέλο, που προορίζεται ως το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, στην χαμηλή τιμή των 6.000 ευρώ, θα αντικαταστήσει τα προηγούμενα μοντέλα Lada 2105 και 2107, Lada Samara ΙΙ και Lada Kalina sedan.

Τον Μάρτιο του 2012 διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία και ούτε ο Πούτιν, ούτε ο διάδοχός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν επισήμως αποκαλύψει εάν θα είναι υποψήφιοι.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook