Χάος επικράτησε στην συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Τάξης όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την νέα δομή της ΕΛ.ΑΣ. όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των υπολοίπων βουλευτών προκειμένου να μην χρησιμοποιεί τον όρο «λαθρομετανάστης». 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην αίθουσα υπήρχαν συνδικαλιστικοί φορείς που συνδέονται με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης να ζητήσει -μεταξύ αστείου και σοβαρού- την παρέμβαση της αστυνομίας.
Αιτία του επεισοδίου υπήρξε η αναφορά του προέδρου των συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτη Χαρέλα ο οποίος μίλησε για «λαθρομετανάστες».
Απάντησε η αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) Αγγελική Αργυροπούλου Χρυσοχοϊδου που είπε: «Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη \”λαθρομετανάστης\”. Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες».
Σε εκείνο το σημείο «πετάχτηκε» ο κ. Αρβανίτης με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Μ. Αρβανίτης: Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν.

Σ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): Να ανακληθεί στην τάξη ο συνάδελφος. Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας.

Μ. Αρβανίτης: Άντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;

Σ. Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ): Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας

Κ. Βιρβιδάκης (Πρόεδρος Επιτροπής): Παρακαλώ, ησυχία. Να παρέμβει η Αστυνομία… των συνδικαλιστών (μάλλον έκανε χιούμορ)

Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ): Ευχαριστούμε κ. Αργυροπούλου που φέρατε το θέμα. Είναι αδιανόητο να μην αντιδρούμε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook