Πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Καμπιτάκη, επισκέφτηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως 14.30 το μεσημέρι τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς του δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελεύθερων Δημοτών Μαλεβιζίου, η αντιπροσωπεία και ο υποψήφιος δήμαρχος είχαν προσωπικές επαφές γνωριμίας με τους εργαζομένους και ειδική συνάντηση με τους προϊσταμένους των τμημάτων του δήμου (διοικητικές υπηρεσίες, οικονομική υπηρεσία, διεύθυνση καθαριότητας, υπηρεσία τεχνικών έργων, κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών, κοινωνικές υπηρεσίες).

Η δημοτική κίνηση «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» ευχαριστεί τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, για τη θεσμική συνεργασία και τη διευκόλυνση.

Στις συναντήσεις διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις κοινωνικές ανάγκες, να καταστεί ο δήμος ικανός να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη, αλλά και για να υλοποιήσει τα όποια μελλοντικά του σχέδια. Η ποιότητα και η αυταπάρνηση του προσωπικού δεν αρκούν, για να μπορέσει η αυτοδιοίκηση να επιτελέσει το σκοπό της.

Οι καταστροφικές κεντρικές πολιτικές και η ατολμία της αυτοδιοίκησης να αντιπαρατεθεί ουσιαστικά με αυτές, δημιουργεί μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση για τους εργαζομένους και τους δημότες.

Οι θέσεις κοινωνικής απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, (πολλές από τις οποίες γίνονται πεδίο συναλλαγής, για ψηφοθηρικούς σκοπούς) δεν αποτελούν λύση, ούτε παράδειγμα επιλογής βάση αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων, καθώς και διάφανων- αδιάβλητων διαδικασιών.

Τίποτε δεν είναι πλέον αυτονόητο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν οι δημοτικές αρχές μείνουν απαθείς μπροστά στα προβλήματα και στις προκλήσεις, τότε θα μετεξελιχθούν σε μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, που επιφυλάσσει στην αυτοδιοίκηση το ρόλο του φοροεισπράκτορα και της πλήρους υποταγής στις πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας. Η σημερινή δημοτική αρχή Μαλεβιζίου βαδίζει ολοταχώς σε αυτόν το δρόμο!

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο παρατηρητήριο της τρόικα και υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook