Μετά από τη συνάντηση που είχε η γραμματεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και αφού ενημερώθηκε σχετικά η Συντονιστική Επιτροπή, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κοινοποιεί τα θέματα που ετέθησαν από τα μέλη της παράταξης, καθώς και την σχετική ενημέρωση που της παρείχε ο Δήμαρχος.

1ο Θέμα Πάρκο Ερυθραίας: Η παράταξη προτείνει να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις στο μελετητή, ώστε το υπό κατασκευή πάρκο της Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές να γίνει “πράσινο πάρκο” και να αυτοτροφοδοτείται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

2ο Θέμα Κυκλοφοριακή Μελέτη: Μετά από μια μικρή ενημέρωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βασιλάκη για τις σκέψεις του γύρω από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και την παρουσίαση των σχετικών προτάσεων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας από τον πρόεδρο κ. Βαρβεράκη, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για άμεση εφαρμογή της μελέτης. Από την μεριά του ο κ. Βασιλάκης δήλωσε πως γίνονται από την υπηρεσία οι κατάλληλες προετοιμασίες, ώστε να εφαρμοστεί η μελέτη μέσα στους επόμενους μήνες.

3ο Θέμα Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Στο ζήτημα αυτό τα μέλη της κίνησης ζήτησαν λεπτομερή ενημέρωση και ταυτόχρονα γνωστοποίησαν τις σχετικές θέσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Ο κ. Κουράκης δήλωσε πως το έργο βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό δρόμο, ενώ σύντομα θα οριστεί και η επιτροπή εποπτείας και παρότρυνε την παράταξη να επισκεφθεί τα ΑΧΤΑΡΙΚΑ για να δει από κοντά την εξέλιξη του έργου.

4ο Θέμα Φράγμα Δαφνών και λειτουργία ΟΑΝΑΚ: Εκφράστηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση υπογραφής της ανάθεσης της μελέτης για το φράγμα των Δαφνών, καθώς ο ΟΑΝΑΚ υπολειτουργεί αυτό το διάστημα και έχει ‘εγκλωβίσει’ 3 έργα που έχουν ανατεθεί από τον Δήμο. Ζητήθηκε η όσο το δυνατόν ταχύτερη έγκριση της μελέτης του έργου, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στις περιοχές Ξεροπoτάμου – Γιoφύρου – Εσταυρωμένου.

5ο Θέμα Αθλητικοί χώροι και Παγκρήτιο Στάδιο: Την πλήρη συμφωνία της για την πολιτική του Δήμου στη λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου και του κλειστού γυμναστηρίου στις Πατέλλες, γνωστοποίησε η Πρωτοβουλία στο Δήμαρχο. Ζητήθηκε ακόμα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου της Φορτέτσας.

6ο Θέμα Μαζικός Αθλητισμός: Εκφράστηκε η πεποίθηση της παράταξης πως ο Δήμος πρέπει να ασκήσει μια ενιαία πολιτική για τον αθλητισμό της γειτονιάς. Προτείνει να ‘ανοίξουν’ οι αυλές των σχολείων μέσα από ειδικά προγράμματα, καθώς και να δημιουργηθούν όπου δεν υπάρχουν, αλλά και να συντηρούνται όπου υπάρχουν, κοινόχρηστοι αθλητικοί χώροι, ώστε κάθε συμπολίτης να έχει τη δυνατότητα να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί χωρίς κόστος και ταλαιπωρία.

7ο Θέμα Αγία Τριάδα: Ζητήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της μελέτης ανάπλασης για την περιοχή, ενώ αναμενόταν στο Ηράκλειο η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις το ζήτημα δρομολογείται θετικά και ουσιαστικά.

8ο Θέμα Ηλεκτρονική Διοίκηση και Ευρυζωνικότητα: Τις προτάσεις της για έναν πιο σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο, με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών γνωστοποίησε η παράταξη προς τον Δήμαρχο. Θεωρεί πως είναι αναγκαίο και αποδοτικό για τον Δήμο να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό δίκτυο παροχής internet για όλους τους κατοίκους του Δήμου, ενώ με τη συνεργασία των ΑΕΙ της πόλης θα μπορούσε να παραχθεί τεχνογνωσία γύρω από διάφορες κοινωνικές εφαρμογές. Ταυτόχρονα θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν τόσο οι Δημότες όσο και η Δημοτική Αρχή με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού πακέτου υπηρεσιών από τον Δήμο (π.χ. ηλεκτρονικοί πίνακες που να αναφέρουν τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με παράλληλη ενημέρωση στο διαδίκτυο και πολλά ακόμη) που θα παρέχει άριστη εξυπηρέτηση στους Δημότες και πολύτιμο χρόνο στη Διοίκηση του Δήμου, αλλά και μειωμένο λειτουργικό κόστος. Ο κ. Δήμαρχος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό και είναι στις σκέψεις του η δημιουργία σχετικής επιτροπής του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή όλες τις προτάσεις και τις επισημάνσεις που έγιναν από τα μέλη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Επισήμανε πως με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” οι πρώτοι μήνες της νέας διοίκησης ήταν μήνες προσαρμογής και τόνισε ότι η συνεργασία με την παράταξη θα συνεχιστεί με κοινό στόχο το όφελος των συμπολιτών μας.
Από την μεριά τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο, για την μακρά συνομιλία που είχαν μαζί του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια επόμενη συνάντηση στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook