Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, που έπληξαν την Τετάρτη το κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, προκάλεσαν το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δέκα, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

\”Υπήρχαν τρεις νεκροί εδώ και τρεις νεκροί σε ένα άλλο μέρος\”, καθώς και δέκα τραυματίες, δήλωσε ο αξιωματούχος, δείχνοντας σάκους με άμμο σκορπισμένους δίπλα από έναν κρατήρα σε έναν από τους δρόμους του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια.

Αυτός ο αξιωματούχος και ένα άλλο μέλος της λιβυκής κυβέρνησης, που συνόδευαν ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο, διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι, μία πληροφορία που όμως δεν έχει διασταυρωθεί.

Εξάλλου, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, που έχουν ιδρύσει οι αντικαθεστωτικοί, να ανοίξει στο Λονδίνο το πρώτο γραφείο εκπροσώπησής του στην Ευρώπη, στη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής του Συμβουλίου, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook