Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank με εγγύηση-μαμούθ ύψους 100 εκατ. ευρώ εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης εν όψει της λήξης της 18μηνης προφυλάκισης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ζητά την παραπομπή του επιχειρηματία για τα αποκαλούμενα θαλασσοδάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ, προτείνει την αποφυλάκισή του με την εγγύηση των 100 εκατ. ευρώ υπό την προϋπόθεση τα χρήματα αυτά να μην προέρχονται από δεσμευμένους λογαριασμούς του επιχειρηματία.

Ο κ. Καψιμάλης εισηγείται, ακόμα, την αποφυλάκιση με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον καθένα από τα τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Proton Bank πρόκειται για τους Αντ. Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολίντζα και Δημήτρη Σαρμαντή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Αθανάσογλου μπορεί να αποδεσμεύσει υπέρ του Δημοσίου 300.000 ευρώ από δεσμευμένο λογαριασμό του, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποσους φόρους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του εφετείου την παραπομπή των περισσότερων από τους 48 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στην υπόθεση αυτή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook