Η δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης των αγροτικών ιδιοκτησιών για τις περιοχές εντός «εποικιστικού αρχείου» εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη συμμετοχή της Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήμητρας Χαλκιά, της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαδικασία ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των ιδιοκτησιών. Τα στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας πρόκειται να συνεισφέρουν στο σημαντικό αυτό έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεδομένου με τη συγκεκριμένη δράση θα διατηρηθεί ένα σημαντικό αρχείο.

Επίσης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης, όπως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του προγράμματος Νέων Αγροτών (2η δόση) και τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Η αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύτηκε να κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

agronews.gr/Λασηθιωτάκη Πέλλα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook