Μετά το σάλο που προκλήθηκε στο Λίβανο με τον υπουργό Νεότητας και Αθλητισμού του Λιβάνου, Φάισαλ Καράμε, να έχει δώσει εντολή για διεξαγωγή έρευνας για την ημίγυμνη φωτογράφηση της σκιέρ, Τζάκι Τσαμούν, μία καμπάνια υπέρ της ξεκίνησε στο Διαδίκτυο.

Μπορεί το γυμνό καλλίγραμμο κορμί της στα χιόνια, να σκανδάλισε τους Λιβανέζους, με μία χιονοστιβάδα αρνητικών σχολίων να καλύπτει τα πάντα στο πέρασμά της, όμως, μία σειρά νεαρών ανδρών και γυναικών πόζαραν γυμνοί στο φωτογραφικό φακό για να δείξουν τη συμπαράστασή τους.

Με το hashtag #StripForJackie (γδυθείτε για την Τζάκι) πολλοί ήταν οι Λιβανέζοι που καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία, φωτογραφήθηκαν στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην Τσαμούν, η οποία αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως.

\"\"

Κρατώντας καρτέλες που έγραφαν «δεν είμαι γυμνός. Είμαι… γιατρός, καλλιτέχνης, παραγωγός», οι συμμετέχοντες της καμπάνιας υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο αγωνίζονται κατά της λογοκρισίας και υπέρ της ελευθερίας.

«Κάποιες γυναίκες πέφτουν θύματα βίας ή δολοφονούνται, άλλες βιάζονται και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εστιάζουν σε μία ταλαντούχα, όμορφη γυναίκα που εκπροσωπεί τη χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι για να πούμε στους φίλους μας να θέσουν σωστά τις προτεραιότητές τους», αναφέρει κείμενο που συνοδεύει την καμπάνια, της οποίας το προφίλ στο Facebook μέσα σε μόλις μία ημέρα έχει συγκεντρώσει περίπου 15.000 likes.

\"\"

«Είναι απίστευτο που η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε και αντέδρασε την ίδια ημέρα για ένα μη – γεγονός, την ώρα που χιλιάδες Λιβανέζες γυναίκες κινδυνεύουν εξαιτίας της έλλειψης των κινητοποιήσεων για την κακοποίησή τους. μόλις μία εβδομάδα πριν, μία δασκάλα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από το σύζυγό της μπροστά στα δύο τους παιδιά!», συμπληρώνει το κείμενο της ημίγυμνης καμπάνιας.

 \"\"

\"\"
\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook