Τα ανοίγματα του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου το τελευταίο διάστημα είναι δεδομένα. Στην ομιλία του, όμως, σε εκδήλωση που οργάνωσε το ενημερωτικό site tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στην οποία μίλησε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Δασκαλόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Θέλοντας να καταδείξει τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επικαλέστηκε τη ρήση του μεγάλου φιλοσόφου Κορνήλιου Καστοριάδη, ο οποίος είχε αναφερθεί στη «δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων» που δημιουργούν την «πραγματική ιστορία».

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό. Χρησιμοποίησε και τον όρο «στρατηγικό πεδίο» του Λένιν, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις.

Και βέβαια, εν κατακλείδι, επιχείρησε να τα συνθέσει με αναφορά στον Σουμπέτερ και τη «δημιουργική καταστροφή».

Όλα αυτά, βέβαια, σε μια προφανή προσπάθεια να δείξει ότι η ελληνική βιομηχανία είναι ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικής δραστηριότητας, χωρίς «πολιτικά κόμπλεξ».

Βέβαια, κάποιοι από το κοινό, όπως γράφει το newmoney.gr ενοχλήθηκαν με την αναφορά του προέδρου των βιομηχάνων στο Λένιν και τον Καστοριάδη και αποδοκίμασαν ή χειροκρότησαν ειρωνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, από τις αποδοκιμασίες δεν γλίτωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με κάποιον από τους αποδοκιμάζοντες να του φωνάζει: «Κι εσύ δεν θα έπρεπε να είσαι αυτή τη στιγμή εδώ. Πως θα κυβερνήσεις; Με την Δεξιά;».

Μετά από την σύντομη διακοπή, πάντως, η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook