Ξεκάθαρος αναφορικά με το μέλλον των τραπεζικών ιδρυμάτων που δεν θα περάσουν τους ελέγχους της ΕΚΤ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι εκείνα τα τραπεζικά ιδρύματα που θα τα πάνε άσχημα στους φετινούς πανευρωπαϊκούς ελέγχους θα πρέπει να κλείσουν.

Μιλώντας στο Reuters ο κ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε τα όσα δήλωσε η νέα επικεφαλής της τραπεζικής αρχής εντός της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, και σημείωσε «Ικανοποιήθηκα ιδιαίτερα από τα λόγια της Ντανιέλ ΝΟυί... ότι οι τράπεζες που θα βγουν σε πολύ κακή κατάσταση θα πρέπει απλά να τις κλείσουμε».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Αυτό που ήθελε να πει είναι ότι θα το κάνουμε με τον σκληρό τρόπο. Και αυτό είναι το μήνυμα που χρειαζόμαστε όλοι μας – οι τράπεζες χρειάζονται αυτό το μήνυμα, οι χρηματοοικονομικές αγορές χρειάζονται αυτό το μήνυμα και οι πολίτες στην Ευρώπη χρειάζεται να πάρουν αυτό το μήνυμα».

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι σημαντικό για την Ευρωζώνη να επιδιορθώσει γρήγορα τις τράπεζες της καθώς είναι κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αναλάβει δράση χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

«Δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα της αξιολόγησης αλλά... μια λογική τράπεζα δεν θα κάτσει να περιμένει το αποτέλεσμα. Θα σκεφτεί πώς μπορεί να ασχοληθεί ενεργά με τα προβλήματα και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει καθώς μιλάμε» επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup για να καταλήξει «Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα, θέλουν να δουν ότι αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Η δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης ώστε οι τράπεζες να στηρίζουν και πάλι την οικονομία, αντί για το αντίθετο, αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ο κόσμος θέλει να δει».

iefimerida.gr