Μια έρευνα που αποδεικνύει πως η γιορτή του αγίου Βαλεντίνου είναι απολύτως ανούσια δημοσίευσε η DailyMail. Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο, όταν ένας άνθρωπος είναι αληθινά ερωτευμένος, τότε δεν έχει την ανάγκη ενός δώρου, ως ένδειξη αγάπης από το σύντροφό του.

Οπως αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Yale, Τζάντσον Μπρίουερ: «Οταν αισθανόμαστε ερωτευμένοι, τότε επιθυμούμε την ευημερία και την ευτυχία του συντρόφου μας. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτή η επιθυμία είναι εντονότερη από τις προσωπικές μας ανάγκες.»

Η ομάδα των ερευνητών που ασχολείται με τη συγκεκριμένη μελέτη τονίζει πως βασικό χαρακτηριστικό της αγάπης είναι η ανιδιοτέλεια. Αυτό, όπως καταλήγουν, αποτυπώνεται πλήρως από τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Σε αντίθεση με την βαθιά, ανιδιοτελή αγάπη, όταν δυο άτομα έχουν μόλις γνωριστεί έχουν την ανάγκη να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα συναισθήματά τους. Οποτε σε αυτή τη περίπτωση τα δώρα είναι κάτι που και οι δύο επιθυμούν.

«Η αγάπη δεν είναι κάτι το οποίο στηρίζεται πάνω σε ανταλλάγματα. Για την ακρίβεια, η αγάπη συνοδεύεται με το αίσθημα της προστασίας για το άλλο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να εκφραστεί ακόμα και όταν ο ένας ανοίγει τη πόρτα για να περάσει ο άλλος. Τα δώρα είναι κάτι εντελώς άσχετο με το αίσθημα της αγάπης.» τονίζει ο καθηγητής Μπρίουερ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook