Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ημερίδα με τίτλο: «Τα Σύγχρονα Επαγγέλματα με τη Διάσταση του φύλου» στο Ενυδρείο Cretaquarium, Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών (ΜΚΟ) Ίριδα Δήμου Χερσονήσου.

Η πρόεδρος της ΜΚΟ Ίριδας κα Ζαχαρένια (Ρένια) Δρόσου- Καμηλάκη, Κοινωνιολόγος MsC παρουσίασε τις δράσεις και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες Women 4 Women» το οποίο απευθύνετε σε όλες τις γυναίκες του Δήμου Χερσονήσου, εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» και υλοποιείται από την «Ίριδα».

Στην ομιλία της η Δρ. Κοινωνιολογίας, Υποδιοικήτρια Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου μίλησε για τα Σύγχρονα Επαγγέλματα με την Οπτική του Φύλου, την αυτογνωσία και καλές πρακτικές.

Ο Μελετητής Επενδυτικών Προγραμμάτων κος Νίκος Τσολάκης ανέλυσε με περιεκτικό και απλό τρόπο, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες, για τα νέα Προγράμματα Επιδοτήσεων, τα Προγράμματα για Νέους Αγρότες, την Επιχειρηματικότητα για Ανέργους και τις Επικείμενες Δράσεις Ε.Σ.Π.Α. (π.χ. εστίαση, λιανικό εμπόριο, κλπ).

«Η συμμετοχή όλων σήμερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και μας απέδειξε ότι όλοι οι πολίτες έχουν όρεξη να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν στην τοπική κοινωνία για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Το πρόγραμμα «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες Women 4 Women» συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην ένταξη της οπτικής του φύλου με καινοτόμο χαρακτήρα, σε τομείς όπως το περιβάλλον, την κοινωνία της γνώσης, τον πολιτισμό, την τέχνη. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται οι γυναίκες και γενικότερα οι πολίτες για Ευρωπαϊκά Προγράμματα που μπορούν να συμμετέχουν. Η συμμετοχή των γυναικών στις δράσεις της Ίριδας είναι μεγάλη χαρά για εμάς, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και σε νέες δραστηριότητες» σχολίασε η κα Δρόσου.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν όλες τις απορίες τους στους ομιλητές. Η ημερίδα έκλεισε με ελαφρύ γεύμα στο ισόγειο του Ενυδρείου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να λάβετε από την Πρόεδρο της ΜΚΟ Ίριδα Ζαχαρένια (Ρένια) Δρόσου- Καμηλάκη ή με την επικοινωνία σας στο γραφείο της Ίριδας στο 2813004581. Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε το γραφείο της Ίριδας στην Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, δίπλα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γουρνών (ώρες κοινού: Δευτέρα 10-12 π.μ. και Τετάρτη 5 – 7 μμ.).

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Οι Γυναίκες για τις Γυναίκες, Women 4 Women». Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με Δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook