«Η εξέλιξη αυτή ελπίζω να ταρακουνήσει τα στελέχη της τρόικας», ήταν το σχόλιο ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Ανάπτυξης στην είδηση πως η Χαλυβουργική ΑΕ αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού παραγωγής, δηλαδή 200 άτομα, από την ερχόμενη Δευτέρα έως το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Σκάι, το ανώτατο στέλεχος του ΥΠΑΝ σημείωσε ότι η πρόταση της ελληνικής πλευράς να μειωθούν τα τιμολόγια ενέργειας της βιομηχανίας απορρίφθηκαν, καθότι θεωρήθηκε έμμεση κρατική ενίσχυση.

Ανέφερε τέλος ότι το επείγον θέμα της Χαλυβουργικής θα εξεταστεί άμεσα από την διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία.

Όσον αφορά το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου, η κυβερνητική πηγή σημείωσε πως διαπραγματεύσεις με τη ρωσική Gazprom συνεχίζονται, αλλά παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει η ΔΕΠΑ τις τιμές του καυσίμου, περιορίζοντας τα περιθώρια της.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που μετά το πέρας των 6 εβδομάδων υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού απο την πλευρά της κυβέρνησης, η επιχείρηση θα επανεξετάσει σοβαρά το θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργείο Ανάπτυξης.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook