Τελευταία ενημέρωση 10:38

Πριν καλά καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε εντολή για άμεσο κλείσιμο όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.

Ήδη και στην Κρήτη, οι Διευθυντές των πολυιατρείων του Οργανισμού, παραδίδουν τα κλειδιά στις Περιφερειακές Διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, o Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στα Χανιά κ. Σωτήρης Δρούτσος, – σύμφωνα με την έγγραφη εντολή της διοίκησης – η διαδικασία παράδοσης των κλειδιών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

\”\’Ηδη παραδίδω τα κλειδιά του Κέντρου Μητέρας και Παιδιού και μέχρι την Δευτέρα θα παραδώσω και τα άλλα κλειδιά απο το κτίριο που στεγάζει το πολυιατρείο του ΕΟΠΠΥ\” μας είπε ο κ.Δρούτσος.

Όμως – μπορεί οι γιατροί να απεργούν – αλλά στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούνται και μια σειρά απο άλλες διαδικασίες που τώρα πλέον είναι άγνωστο το τι θα γίνει.

Για παράδειγμα, οι αναρρωτικές άδειες, οι άδειες εγκυμοσύνης και μια σειρά φαρμάκων ή άλλων διαδικασιών που χρειάζονται έγκριση ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ. 

Να σημειωθεί πως κανονικά θα λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, αλλά και εκεί δημιουργείται πρόβλημα αφού – όπως προαναφέραμε – είναι άγνωστο το τι θα γίνει στις περιπτώσεις που χρειάζονται έγκριση ελεγκτή ιατρού του ΕΟΠΥΥ.

Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει.

Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».

Ο Γιάννης Μπασκόζος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και γιατρός του ΕΟΠΥΥ αναφέρει σε δήλωσή του: \”Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.

Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook