Το κόκκινο χρώμα, μια καρδιά και ένα ερωτευμένο ζευγάρι κυριαρχεί σήμερα στο λογότυπο της Google, που τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο και αφιερώνει το λογότυπό της στον έρωτα.

Αν κάνεις κανείς «κλικ» στο λογότυπο της εταιρείας θα μπορέσει να φτιάξει διαδικτυακά σοκολατάκια. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου τα υλικά αναμειγνύονται και μάλιστα τα σοκολατάκια τοποθετούνται σε ένα κουτί με σχήμα καρδιάς!

Ο Βαλεντίνος, σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρξε ιερωμένος του 3ου αιώνα, ο οποίος, σε πείσμα των αυτοκρατορικών διαταγών, δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία.

Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.

Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και, όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε.Το 1994, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Γιάννης Χατζηφώτης, πρότεινε να καθιερωθεί ως ημέρα των ερωτευμένων η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, που τιμάται στις 3 Ιουλίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook