Με πιέσεις να αποσυρθεί από τη μάχη της Αθήνας ή να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα απαντά η ΝΔ στην «αντάρτικη» υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βάζει στο στόχαστρο και το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς αθέτησε την συμφωνία να του δώσει ο ίδιος μια τελική απάντηση για την Αθήνα, την ώρα που η ΝΔ θέλει να πέσουν οι τόνοι στην Αθήνα.

Σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ θέτουν θέμα παραίτησής του από τη βουλευτική έδρα εάν επιμείνει στην υποψηφιότητά του. Ο Κώστας Μαρκόπουλος τάχθηκε υπέρ αυτής της θέσης αυτής για όλους τους «γαλάζιους» υποψήφιους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής, μετά τις δηλώσεις του Αντρέα Παχατουρίδη περί «αντιμνημονιακής υποψηφιότητάς» του.

η ΝΔ εξακολουθεί να μελετά το ενδεχόμενο να στηρίξει τον δήμαρχο Περιστερίου για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς εμφανίζει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, ωστόσο ο σχεδιασμός προβλέπει ότι εάν κάτι τέτοιο αποφασιστεί, θα παρουσιαστεί ως αίτημα «γαλάζιων» δημάρχων, δηλαδή της αυτοδιοικητικής βάσης.

Πάντως, εξετάζονται και οι εναλλακτικές λύσεις και η πιο ισχυρή από αυτές φαίνεται να είναι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Σε κάθε περίπτωση, η εκκρεμοτητα με την Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να κλείσει εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη για το Δήμο (απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη) θεωρείται ικανή να εκτονώσει το κλίμα από τη σύγκρουση Ιωαννίδη – Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook