Στα σημαντικά κενά που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, αναφέρεται σε απάντησή του ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως σημειώνει ο Υπουργός: «πραγματικά παρατηρούνται κενά στις βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρου του Κ.Υ. εξαιτίας έλλειψης στο προσωπικό αυτό. Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας και εκεί υπάρχει έλλειψη.

Η καθαριότητα του Κ.Υ. πραγματοποιείται από προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας του Νοσοκομείου, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας.»

Επιπλέον όπως αναφέρει: «Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε παιδιάτρους, παιδίατροι άλλων Κ.Υ. μετακινούνται από Κ.Υ. σε Κ.Υ. μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου λειτουργεί το Τμήμα Διαλογής που στελεχώνεται από γιατρούς των Κ.Υ. κατά τις ημέρες εφημερίας του Νοσοκομείου(15 ημέρες).

Στο «Βενιζέλειο» λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όπου υπηρετούν δύο γιατροί, η μία είναι σε αναρρωτική άδεια εξαιτίας εγκυμοσύνης. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η νοσηλεία των ασθενών έχει μετακινηθεί μία γιατρός και με δική της επιθυμία.»

Μάλιστα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι «επικρατεί ή άποψη ότι είναι συμφερότερη η παρουσία προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων στο νοσοκομείου που εξυπηρετεί πολλαπλάσιο αριθμό πληθυσμού με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από εκείνη των Κέντρων Υγείας.

Όσον αφορά στην εφημέρευση των γιατρών αυτή πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες και την σύνθεση κάθε τμήματος και τον αντίστοιχο χρόνο και τύπο της εφημερίας (ενεργή, μικτή, ετοιμότητα) με τα αντίστοιχα ρεπό που προβλέπονται.»

Ωστόσο, το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται και θέτει εκ νέου ο Λευτέρης Αυγενάκης, είναι από πού θα εξυπηρετούνται οι 40.000 κάτοικοι της περιοχής που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, καθώς η υποστελέχωση στο Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας, όπως και σε όλα τα Κ.Υ. θέτει εν αμφιβόλω την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Κέντρων, η οποία σχετίζεται με την αντιμετώπιση σοβαρών πολλές φορές περιστατικών.

Τέλος, ο Υπουργός επισημαίνει ότι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Μοιρών και τα κενά των εφημεριών καλύπτονται από γιατρούς του Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας οι οποίοι δεν εξαντλούν το όριο των εφημεριών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook