Στο έλεος του χιονιά και της κακοκαιρίας βρίσκονται Πολιτείες των ΗΠΑ με εκατοντάδες νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα και ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, καθώς ένα ψυχρό ρεύμα ξεκίνησε από τα νοτιοανατολικά για να μετακινηθεί προς το βορά.

Από τη χιονοθύελλα έχουν ήδη πληγεί οι πολιτείες της Τζόρτζια, της Νότιας και της Βόρειας Καρολίνα, και αντιμέτωποι με τον καιρό βρίσκονται Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης απαγόρευσαν την κίνηση φορτηγών σε οδική αρτηρία, τη στιγμή που η μητροπολιτική περιοχή της Πολιτείας έχει ήδη «θαφτεί» κάτω από το χιόνι, που φτάνει μέχρι και τα 35 εκατοστά. Τουλάχιστον 1.600 πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ατλάντα, Hartsfield-Jackson.

Στην κακοκαιρία αποδίδεται ο θάνατος τουλάχιστον 16 ανθρώπων, αναφέρει το CNN, ενώ το βρετανικό BBC ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 18, κυρίως σε τροχαία δυστυχήματα.

Την ίδια στιγμή, χωρίς ρεύμα έμειναν την Πέμπτη συνολικά 625.000 νοικοκυριά, με τις περισσότερες διακοπές να σημειώνονται σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα. Ωστόσο, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προχωρά, καθώς τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, ο αριθμός μειώθηκε στις 525.000.

Η κακοκαιρία επηρεάζει, όπως είναι φυσικό και τους οδηγούς, καθώς αρκετοί δρόμοι κλείνουν, η κίνηση διεξάγεται αργά και δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα πολλών χιλιομέτρων. Μάλιστα χτες στη Βόρεια Καρολίνα αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες…

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook