Στα \”κάγκελα\” βγήκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών στα Χανιά, όταν – τις προηγούμενες ημέρες – είδαν φορτηγά με Βουλγάρικες πινακίδες να μεταφέρουν υλικά στις στρατιωτικές βάσεις στο Ακρωτήρι.
Μάλιστα κατάγγειλαν πως οι Αμερικανοί δίνουν παράνομα το \”έργο\” σε Βουλγάρους. 
Όμως η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική. 
Και αυτό γιατί – σύμφωνα με πληροφορίες μας – τα φορτηγά που μετέφεραν ανταλλακτικά και άλλα υλικά για τα 12 Αμερικανικά F 15 που θα μείνουν για δύο εβδομάδες στην 115 ΠΜ για συνεκπαίδευση με την Ελληνική πολεμική αεροπορία – ανήκουν σε μεγάλες Ελληνικές εταιρείες (όχι πάντως απο την Κρήτη) .
Και όπως γνωρίζουν και οι φορτηγατζήδες των Χανίων, αυξάνονται συνεχώς οι Ελληνικές εταιρείες που καταθέτουν τις ελληνικές πινακίδες και βγάζουν τα φορτηγά στην Βουλγαρία. 
Εκεί, με 1500 ευρώ καλύπτουν όλα τα ετήσια έξοδα ενός φορτηγού (τέλη, ασφάλεια κλπ). Παράλληλα λειτουργούν με φορολογία 10% αντί για 40%. Με τέσσερα φορτηγά συστήνεται Εταιρία η οποία απολαμβάνει όλα τα προνομία («μπλε κάρτα, μεταφορές σε όλη την Ε.Ε. και χωρίς τα τέλη για την π. Νομαρχία). 
Να σημειωθεί ότι εκτελούν μεταφορές σε όλη τη χώρα μας χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς ειδικούς φόρους αφού η Βουλγαρία ανήκει στη Ε.Ε.
Μάλιστα εκτιμάται πως πάνω απο τα μισά φορτηγά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με Βουλγάρικές πινακίδες ανήκουν σε Ελληνικές εταιρείες.
Είπατε κάτι;

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook