Σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της Χρυσής Αυγής, αποκαλώντας τους βουλευτές της «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά», ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρου για τις αυξήσεις στα διόδια και τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί μόνο τους μεγαλοεργολάβους.

«Εσείς είστε έτοιμοι να βάλετε φωτιά, να κάνετε το φόβο δυστυχία, να δημιουργήσετε μίσος στους πολίτες. Είστε πωλητές της βίας και έμποροι της δυστυχίας. Βάζετε μπάρες στη σκέψη των ανθρώπων και διόδια στην ψυχή τους. Ποιος κερδίζει όταν καίγονται διόδια; Όχι βέβαια ο λαός, ο αδύναμος και φτωχός που τα πληρώνει» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Φωνάζουν αυτοί που επιδιώκουν λίγη παραπάνω τηλεθέαση, αστέρες που υπερασπίζονται μικροκομματικά οφέλη δημάρχων εν όψει εκλογών. Και εσείς, όπως το έλεγε το τραγούδι \’μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά\’, εκπροσωπείτε αυτούς τους πελάτες» προσέθεσε ο υπουργός και τόνισε: «Αυτό δεν είναι η Ελλάδα. Είναι τα χειρότερα όνειρα μας και θα τα ξορκίσουμε».

Οι αναφορές αυτές του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με ορισμένους να έχουν σηκωθεί όρθιοι και να φωνάζουν.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε από τον υπουργό να ολοκληρώσει την ομιλία του, καθώς τα πνεύματα είχαν οξυνθεί, ενώ σχολιάζοντας την στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ανέφερε: «Ήταν μια αφορμή να απολαύσομε μια ακόμα παράσταση για τον κοινοβουλευτισμό και τον σεβασμό της Χρυσής Αυγής».

Νωρίτερα, ο Ηλίας Παναγιώταρος είχε επιτεθεί κατά του ΠΑΣΟΚ και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας: «Οι αδιάβαστοι, όπως οι ίδιοι έλεγαν, που ψήφισαν το μνημόνιο, ανέλαβαν την προείσπραξη διοδίων που ακριβαίνουν υπερβολικά μέσω σκανδαλωδών συμβάσεων, οι οποίες έγιναν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι του ελληνικού λαού. Δεν σας σώζουν ούτε οι 58, ούτε η ελιά, ούτε ο δάκος».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για μύθους και ανακρίβειες που δημιουργούνται, ενώ υποστήριξε ότι τα διόδια στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, διέψευσε ότι υπάρχουν νέες αυξήσεις στα διόδια, τονίζοντας ότι οι νέες τιμές προκύπτουν από τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2007 και σημειώνοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία αύξηση.

«Μύθος ή πραγματικότητα υπήρχε ο Προκρούστης που εισέπραττε διόδια. Ξέρετε τι τον έκανε ο Θησέας» απάντησε ο κ. Παναγιώταρος.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠE

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook