Και ποινικές και διοικητικές ευθύνες θα αναζητηθούν για το απίστευτο περιστατικό χορήγησης σε ασθενή ποντικοφαρμάκου αντί σκιαγραφικού που αποκαλύφθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου! (δείτε εδώ)

Η περίπτωση που από γκάφα ολκής μετατράπηκε μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, σε τραγικό λάθος που δεν αφήνει περιθώρια δικαιολογιών, έχει προκαλέσει θυμό στην κοινή γνώμη.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται από τις αρχές όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης η έρευνα θα κατευθυνθεί σε δυο επίπεδα, τόσο στο ποινικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν:

\”Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Ξυπολυτάς και έχω ενημερώσει το Υπουργείο. Το θέμα έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές, η Ασφάλεια Ρεθύμνου και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση. Κοιτάζουμε την περίπτωση του λάθους, της δολιοφθοράς και καθε άλλο ενδεχόμενο. Την ίδια στιγμή έχω συνεννοηθεί με τον κ. Ξυπολυτά και θα κάνουμε τις ίδιες έρευνες και στο διοικητικό κομμάτι για να δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα. Αναμένουμε βέβαια και τα αποτελέσματα της ανάκρισης που διεξάγεται αυτήν την στιγμή. Το ένα σκέλος των ερευνών αφορά το ποινικό κομμάτι το οποίο έχουν αναλάβει η Εισαγγελία και οι διωκτικές αρχές του Νομού Ρεθύμνης και το άλλο κομμάτι αφορά εμάς το διοικητικό, για το οποίο κάνουμε εμείς τις αρμόδιες διαδικασίες και έρευνες\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook