Πρωτόγνωρες σκηνές που πριν μερικά χρόνια πίστευες ότι δεν θα τις ζούσαμε ποτέ στην Αθήνα εκτυλίσσονται το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη λήξη της συγκέντρωσης στη μνήμη του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη και της πορείας εκατοντάδων πολιτών στο Δημαρχείο στην Πλατεία Κοτζιά.

Ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό – κλεφτοπόλεμος έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος τραγικός πατέρας. Χρυσαυγίτες, που παρεισέφρησαν στην κινητοποίηση, κυνηγούν και προπηλακίζουν αλλοδαπούς, σπάζοντας μαγαζιά και σπίτια, ενώ τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη, κυνηγώντας τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο η κατάσταση είναι εκρηκτική και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Νωρίτερα οι συγκεντρωθέντες, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, είχαν τιμήσει ειρηνικά και ανθρώπινα, ανάβοντας κεριά στην γωνία Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, τον Μανώλη Καντάρη, ψάλλοντας το “Χριστός Ανέστη” και τον Εθνικό μας Ύμνο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook