Σοκαρισμένη από τις αγριότητες των δραστών των δολοφονιών και των ακρωτηριασμών παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η Unicef, η οποία εξέφρασε την οργή της για την ατιμωρησία όσων ευθύνονται για τα εγκλήματα αυτά.

«Τα παιδιά γίνονται όλο και περισσότερο στόχος εξαιτίας της θρησκείας τους ή της κοινότητας στην οποία ανήκουν», σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Unicef για τη δυτική και κεντρική Αφρική Μανουέλ Φοντέν.

«Μια χώρα στην οποία οι ενήλικες μπορούν, ατιμωρητί, να διαπράττουν αγριότητες σε βάρος αθώων παιδιών, δεν έχει μέλλον», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Unicef και προσθέτει ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να τεθεί τέλος στην ατιμωρησία».

«Τουλάχιστον 133 παιδιά έχουν δολοφονηθεί ή υποστεί ακρωτηριασμούς, ορισμένα με έναν άκρως άγριο τρόπο, καθώς κλιμακώνεται η βία τους τελευταίους δυο μήνες», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Unicef έχει επαληθεύσει περιπτώσεις παιδιών που αποκεφαλίστηκαν ή ακρωτηριάστηκαν και γνωρίζει ότι τραυματισμένα παιδιά χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν γιατί η ανασφάλεια τα εμπόδισε να καταφύγουν στα νοσοκομεία έγκαιρα για να θεραπευτούν.

«Όλες οι ομάδες έχουν προβεί σε βίαιες πράξεις, αλλά το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα έχει γίνει στόχος ο μουσουλμανικός πληθυσμός, οδήγησε στον εκτοπισμό ολόκληρων κοινοτήτων και σε σημαντική αύξηση του αριθμού των παιδιών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους μέσα στην αναταραχή», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

newsbeast.gr