Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του προγράμματος προσαρμογής η ύφεση κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχικές προβλέψεις, τονίζει ικανοποιημένο και ανακουφισμένο το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ στο δ\’ τρίμηνο του 2013.

Μιλά για επιβεβαίωση των θετικών ενδείξεων και επισημαίνει ότι σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά το 2014.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται:

«Το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους το τέταρτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Συνολικά, το 2013 το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους μειώθηκε κατά 3,7%, το οποίο αποτέλεσμα είναι καλύτερο από την αρχική πρόβλεψη.»

»Σημειώνεται ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.»

» Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες.»

» Επιπλέον, υποδηλώνει ότι σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014».

in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook