Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος σε ειδική εκδήλωση βράβευσε αθλητές, προπονητές αλλά και προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στον αθλητισμό.

Την τιμητική του είχε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Η σχετική ενημέρωση:

Τιμή σε δεκάδες αθλητές, προπονητές αλλά και σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στον αθλητισμό και ειδικότερα στο Ναυταθλητισμό, απέδωσε, σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο "ATHENS LEDRA MARRIOT", η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. 
sigxronismeni-vravefsi

Ανάμεσα σε όσους παρέλαβαν βραβεία και τιμητικές πλακέτες ήταν ο Τάκης Χουλιόπουλος για την πολύχρονη και μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό αλλά και ο Γιάννης Τσουρουνάκης, ως ο μοναδικός που έχει σημειώσει παγκόσμια νίκη με παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης.

brabeuseis-KOE

Επίσης, βραβεύτηκε ο προπονητής Τεχνικής Κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, Ηλίας Καλαμαρίδης και οκτώ ακόμα αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου από την υδατοσφαίριση, την συγχρονισμένη κολύμβηση και την τεχνική κολύμβηση.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις ήταν οι εξής:

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κώστας Γαλανίδης (3η θέση στο Μεσογειακό Κύπελλο που έγινε στην Τουρκία, 6η θέση στο Παγκόσμιο Ανδρών που έγινε στη Βαρκελώνη).

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιάννα Γκεοργκίεβα (5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων που έγινε στο Πόζναν της Πολωνίας, 5η θέση στο Παγκόσμιο Γυναικών που έγινε στη Βαρκελώνη)

Αντωνία-Ραφαέλα Μαζοκοπάκη (1η θέση στο Μεσογειακό Κύπελλο που έγινε στην Ανδόρα, 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων που έγινε στο Πόζναν της Πολωνίας)

Νεφέλη-Κατερίνα Μπαδογιάννη (1η θέση στο Μεσογειακό Κύπελλο)

Αφροδίτη Τσιαούση (1η θέση στο Μεσογειακό Κύπελλο)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου (2η και 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων που έγινε στην Πολωνία)

Ουίλλιαμ Μπάλντουιν (2η και 4η θέση στο Παγκόσμιο Ανδρών που έγινε στην Ρωσία)

Αντώνης Τσουρουνάκης (4η και 6η θέση στο Παγκόσμιο Ανδρών που έγινε στην Ρωσία)

Στην εκδήλωση της Κ.Ο.Ε. παρούσα ήταν η αθλητική ηγεσία του τόπου, στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και όλοι όσοι υπηρετούν τα έξι αθλήματα της Ομοσπονδίας.

Φυσικά, παρών και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, που είπε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ όλους και όλες όσοι βραβεύονται σήμερα, καθώς και την Κ.Ο.Ε. Οι επιτυχίες στον υγρό στίβο τη χρονιά που μας πέρασε, τόσο στις πισίνες, όσο και στην ανοιχτή θάλασσα, παρά την δύσκολη συγκυρία, καταδεικνύουν τον σταθερό δυναμισμό των αθλημάτων της Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Καταδεικνύουν την ποιότητα, την επιμονή και την αγωνιστικότητα των αθλητών μας. Βεβαίως, τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Οι διαθέσιμοι πόροι είναι, λόγω της κρίσης, περιορισμένοι. Σε κάθε περίπτωση, μέλημά μας είναι αφενός η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και στήριξη στον υγρό στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα και αφετέρου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση πρόσθετης χρηματοδότησης. Με συνεργασία και ειλικρίνεια λοιπόν, προχωράμε μπροστά. Και σ’ αυτή την προσπάθεια, ο καθημερινός αγώνας των αθλητών μας, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη».

Να σημειωθεί πως η Κ.Ο.Ε. βράβευσε στην εκδήλωση 128 αθλητές και αθλήτριες και 46 προπονητές. Επίσης έκανε 12 Ειδικές Βραβεύσεις αθλητών, παραγόντων και εκπροσώπων των ΜΜΕ, ενώ αναμνηστικές πλακέτες δόθηκαν στους χορηγούς της ομοσπονδίας.Flashnews.gr