Το πρόσωπο των ημερών είναι αναμφισβήτητα ο Μανώλης Τζινευράκης για τον Α.Ο. Χανιά σε ότι έχει να κάνει με το διοικητικό σκέλος. Ο πρόεδρος του Αγ. Δημητρίου όπως σας αποκάλυψε το flashnews.gr από την Δευτέρα (9/5) ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας κάτι που επισημοποιήθηκε από την πρόταση που κατέθεσε στη Γ.Σ. μέσω στενού συγγενή του όσο και από την δικιά του παρουσία την Τετάρτη (11/5) στο φιλικό των «μπλε» με τον Εργοτέλη.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας με καταγωγή από τα Χανιά μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά και στο flashnews.gr στο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης αν και δεν μπήκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ενασχόλησή του με τα διοικητικά της ομάδας.
Αναλυτικά οι αποκλειστικές δηλώσεις:

Για το αν θα είναι ο νέος διοικητικός ηγέτης της ομάδας είπε:

«Μη λέμε βιαστικά πράγματα. Από εκεί και πέρα αυτό που με έφερε εδώ είναι ότι η λειτουργία της ομάδας δεν ικανοποιεί τον κόσμο. Θα μου άρεσε να υπήρχε κάτι που να ικανοποιεί τον κόσμο. Θα ήθελα πολύ αυτήν την ομάδα να την έβλεπα ακόμα πιο καλά, ακόμα πιο ψηλά.Η άποψή μου είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες εδώ  που μπορούν να βοηθήσουν, κι εγώ αν μου ζητηθεί είμαι στην διάθεση του κόσμου και όλων των παραγόντων που είναι εδώ. Ότι μπορώ και περνάει από το χέρι μου θα το κάνω σε οποιοδήποτε μέγεθος κι αν μπορεί»

Για το τι γνωρίζει για την ομάδα και την πορεία της είπε:

«Η πορεία δεν ήταν άσχημη. Η πόλη έχει μια ομάδα πολύ ιστορική που είναι ο ΑΟ Χανιά, η οποία πιστεύω αξίζει να είναι πολύ ψηλά. Θα πρέπει ο κόσμος να είναι πολύ κοντά στην ομάδα ώστε αυτή η ομάδα να πάει στην θέση που της αξίζει. Όλοι οι παράγοντες θα πρέπει να κινηθούν προς αυτό το σημείο. Να μαζέψουνε όλο τον κόσμο και να είναι μια γροθιά εδώ. Είναι από τις καλύτερες επαρχιακές πόλεις στην Ελλάδα. Γιατί να μην έχει και μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα; Μπορεί να επιτευχθεί αυτό αν υπάρχει ομοψυχία κι ένα κάλεσμα γενικό του κόσμου που να βλέπει ισχυρή ομάδα κι εδώ και έξω από την Κρήτη».

Για το θέμα των χρεών της ομάδας είπε:

«Καταρχήν δεν ξέρω αν έχει χρέη η ομάδα και τι χρέη έχει.Έχω ακούσει κάτι όχι από επίσημα χείλη. Όλες οι ομάδες λίγο-πολύ στην Ελλάδα,στην Γ’ Εθνική αλλά και στην Β’ έχουνε χρέη. Βέβαια δεν ξέρω πως κινούνταν η διοίκηση πριν, πως δουλεύαν εδώ΄οι άνθρωποι. Εγώ βλέπω μια ομάδα η οποία έχει μεγάλη προοπτική να πρωταγωνιστήσει σε πιο πάνω κατηγορία αν ανέβει, όποτε ανέβει. Δεν ξέρω τι έχουν κανονίσει οι άνθρωποι, ποιοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ομάδα, οι παλιοί ή οι καινούργιοι.

Για την δική του ενασχόληση και για το αν θα συνεργαζόταν με άλλους:
«Εμένα με ενδιαφέρει η καλή πορεία της ομάδας αυτής. Αν μπορεί να επιτευχθεί με μια κοινή λογική όλων να βοηθήσουν την ομάδα με τον οποιοδήποτε τρόπο μπορούν ο καθένας, εμένα θα μουν ήταν ευπρόσδεκτοι και να συζητήσουμε και να συμμετέχω. Πιστεύω ότι έχω μια εμπειρία 12-13 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολοι οικονομικοί καιροί και για την Ελλάδα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Αλλά μπορεί αυτή η πόλη να έχει ένα άξιο εκπρόσωπο και σε αυτό που είναι αλλά και σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα».

Για το αν θα παρευρεθεί στην επαναληπτική Γ.Σ. της 23ης Μαΐου:

«Αν μου επιτρέψουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχω στην Αθήνα, θα είμαι στην συνέλευση, θα ήθελα να είμαι. Θέλω με οποιονδήποτε τρόπο να είμαι δίπλα στην ομάδα, όπως μου ζητηθεί» και συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι έχω μια εμπειρία πάνω στο ποδόσφαιρο που μπορεί να βοηθήσει και μπορώ να συμμετέχω και να βοηθήσω την κατάσταση και τους παράγοντες της περιοχής. Αλλά όμως το μόνο που θέλω είναι η ενότητα του Νομού και φυσικά της πόλης πάνω στην ομάδα. Θα ήταν τραγικό αυτή η πόλη να έχει 200-300 άτομα στο γήπεδο. Μπορούσε να είχε 2.000. Όπως πολλές επαρχιακές πόλεις που δεν έχουν την δύναμη των Χανίων. Η ιστορία της ομάδας, από όταν ήμουν πιο μικρός, επιτρέπει να έχει πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο αυτή η ομάδα και γιατί να μην το κάνει. Αυτό όμως θέλει όλο τον κόσμο δίπλα στην ομάδα από παράγοντες, προέδρους που να ασχολούνται με αυτό το πράγμα, με πιο μεγαλύτερο προγραμματισμό και μεγαλύτερο ζήλο για την ομάδα αυτή. Δεν μπορείς να μπεις ένα μήνα και να πεις προβλήθηκα, φεύγω. Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Έχει και στεναχώριες, έχει και χαρές. Για να πετύχεις χαρές θέλει και τύχη θέλει και προσπάθεια. Εγώ είμαι διαθετειμένος να βοηθήσω τη νέα κατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο κι αν μου ζητηθεί».

Για το αν θα είχε συναντήσεις με ανθρώπους της ομάδας:

«Θα έχω συναντήσεις αλλά είχε και με τον απλό κόσμο και αυτό που μου κινεί την περιέργεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να έχουν κάποια ιδιαίτερη χαρά γουστάρουν πολύ την ομάδα και γουστάρουν να την βλέπουν να πηγαίνει καλά. Κι εγώ γουστάρω αυτό που κάνω και τα δίνω όλα, παθιάζομαι.Αλλά και οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι και βλέπω ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμ. Από λίγο να έρθουν στο γήπεδο και μετά να φέρουν κι άλλους, κι άλλους. Αυτό είναι πολύ θετικό».

Σε ερώτηση αν είναι πιο εύκολο να πάει στην Β’ Εθνική ο Άγ. Δημήτριος ή ο ΑΟΧ απάντησε:
«Μιλάμε για ανόμοια πράγματα. Ο Άγιος Δημήτριος είναι στην Αθήνα, πιο κοντά στο κέντρο αποφάσεων, πιο κοντά σε κάποια πράγματα. Τα Χανιά είναι η δυναμική της επαρχιακής πόλης, της πολύ καλής. Αυτές είναι οι διαφορές των δυο ομάδων. Φυσικά όμως όταν υπάρχει κάτι κοινό, μπορεί να είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Μπορεί να γίνουν και για τα Χανιά πιο εύκολα. Κοινό μπορεί να είναι ο ίδιος παράγοντας, ο ίδιος πρόεδρος. Πάντως εδώ εμπνέει το έργο να πάει πολύ ψηλά η ομάδα. Και γιατί να μην πάει;. Άλλες ομάδες της Κρήτης όπως ο Εργοτέλης πώς πήγε; Είχε σωστούς παράγοντες και προσπάθησε και ανέβηκε σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα.Εγώ θέλω να χαρεί ο κόσμος πάνω από όλα και να είναι ενωμένος. Να είναι όλοι μαζί και να… γουστάρουνε να βλέπουν το παιχνίδι.Εκεί που είναι 50 την μία μέρα, να είναι 550 την άλλη και τρίτη μέρα με αυτό που θα δούνε να το πουν στους υπόλοιπους και να είναι 1500 και να φτάσουνε τις 2000-3000 που έχουν άλλες πόλεις που δεν έχουν την δυναμική των Χανίων. Τα Χανιά έχουν μεγάλη δυναμική».

Τέλος σχολίασε αν μπορεί να είναι ο ίδιος που θα εμπνεύσει τον κόσμο:

«Πρώτα από όλα πρέπει να εμνευστεί ο κόσμος. Να γουστάρει να έρχεται στο γήπεδο και φυσικά να του αρέσει αυτό που βλέπει. Μπορεί να γίνει αυτό».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook