Το πρώτο συνέδριο TEDx της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σε μία ημέρα έμπνευσης, γνώσης, δικτύωσης και ψυχαγωγίας για τους 500 συμμετέχοντες στο χώρο του CretAquarium.

Επιστήμονες όλων των κλάδων, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες του κλάδου των υπηρεσιών, είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με φοιτητές, με παραγωγούς αλλά και με κάθε λογής ενδιαφερόμενο .

Σκοπός: να δουν από κοντά τις “ιδέες που αξίζουν να διαδίδονται” και να γνωρίσουν ό,τι πιο καινοτόμο και δυναμικό έχει να δείξει η Κρήτη προς τα έξω.

Σημείο συνάντησης, το Ενυδρείο Κρήτης, το οποίο μεταλλάχθηκε σε πεδίο αλληλεπίδρασης για τις ανάγκες των παρευρισκομένων. Ομιλίες, workshops, καινοτόμες παρουσιάσεις από επιχειρήσεις και φορείς-υποστηρικτές, εναρμονίστηκαν με το χώρο και το πνεύμα του TEDx για την καλύτερη εμπειρία των συμμετεχόντων.

Οι 12 ομιλητές του συνεδρίου έδωσαν ο κάθε ένας, με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, το στίγμα τους. Μέσα από την προσωπική τους διαδρομή και την εξιστόρηση ανέδειξαν τα στοιχεία της τόλμης, της πρωτοβουλίας αλλά και της συνεργασίας και ενέπνευσαν για δράση και πράξεις που υπηρετούν την πρόοδο. Σημείο αναφοράς όλων: τα σταυροδρόμια, η θεματική του TEDxHeraklion. Οι προοπτικές και ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά, η επιλογή και το βλέμμα προς το μέλλον.

Πέρα από τις ομιλίες, 5 σεμινάρια εμβάθυναν σε τομείς διαφορετικού ενδιαφέροντος ενώ υποστηρικτές του TEDxHeraklion, όπως ομάδες προερχόμενες από εργαστήρια του Ι.Τ.Ε., επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και το κίνημα εθελοντών πολιτών Minoistas, προώθησαν τον εποικοδομητικό προβληματισμό, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες.

Και επειδή μία γεμάτη ημέρα, δεν θα γινόταν να ολοκληρωθεί χωρίς φαγητό, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου με το πρόγραμμα Medeat, τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, η Soultatos Consulting Catering, το καφέ Central Park και οι φούρνοι Σαβοϊδάκης, πρόσφεραν μοναδικά κεράσματα σε όλους τους παρεβρισκομένους.

Η βραδυά έκλεισε με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και ένα γεμάτο θετική διάθεση πάρτι.

Παρότι πρόκειται για μία παγκόσμια κίνηση, το πρώτο TEDx συνέδριο του νησιού, είχε έντονο το στοιχείο της τοπικότητας, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά, τις πρωτοβουλίες και, πάνω από όλα, τους ανθρώπους του νησιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το TEDxHeraklion είχε την ενεργή συνεισφορά τοπικών επιχειρήσεων, όπως τα καταστήματα FORTHNET Ηρακλείου, το ξενοδοχείου Atrion, η Cretan Holidays, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, όπως και τις υπηρεσίες catering Κουρήτες. Κοινό σημείο όλων: η αξία της δημιουργικότητας, η χαρά της συμμετοχής σε μία εθελοντική δράση.

To TEDxHeraklion δίνει ραντεβού για επόμενες αναζητήσεις και δίνει το έναυσμα για να συσπειρώσει τον κόσμο της Κρήτης που κινείται, δραστηριοποιείται, κάνει και αναζητά νέα πράγματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές λεπτομέρειες, ακολουθείστε το blog.tedxheraklion.com

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook