Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αγρότες, αφού οι εκπρόσωποι τους είχαν επιστρέψει από την άκαρπη συνάντηση με το Γιάννη Στουρνάρα.
Σε όλες τις περιοχές η απόφαση ήταν μια: Κλιμάκωση.
Οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας που επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας, όποτε και διακόπηκε η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ για μιάμιση περίπου ώρα. Επόμενο, παναγροτικό συλλαλητήριο, το μεσημέρι της Κυριακής.
Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Μεσσηνίας απέκλεισαν το πρωί της Παρασκευής την εφορία Καλαμάτας. Οι αγρότες, οι οποίοι δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στο κτίριο κράτησαν σε αποκλεισμό τη ΔΟΥ Καλαμάτας, που εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία, έως τη 1.30 το μεσημέρι, όποτε αποχώρησαν και πήγαν στον κόμβο Ασπροχώματος επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, και πραγματοποίησαν για λίγη ώρα συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στα δύο μπλόκα της Αργολίδας, στο μπλόκο του Αρδάμη επί της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στα τρία μπλόκα της Μεσσηνίας, στο Βασιλοπόταμο Λακωνίας.
Καινούργια μπλόκα ξεφυτρώνουν καθημερινά: την Παρασκευή τα τρακτέρ βγήκαν στη Λακωνία, στον δρόμο Ασωπού – Παπαδιανίκων. Σήμερα, οι αγρότες της Μαυροθάλασσας Σερρών θα βγουν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό.
Οι «27» που συμμετέχουν στη συμμαχία με το μπλόκο της Νίκαιας, θα αποφασίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για την πρόταση που υπέβαλαν οι συνάδελφοί τους από την Καρδίτσα, για μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. 
Οι επικεφαλείς εκτιμούν ότι η πρόταση θα «περάσει» και ήδη καταρτίζουν τα σχέδια για μια εντυπωσιακή κάθοδο.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook