Το καμουφλάζ έφυγε και αποκαλύφθηκε με πάσα επισημότητα η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης της Renault. Σε απευθείας σύνδεση το NewsAuto.gr μετέδωσε την παρουσίαση του νέου Twingo. Δε χρειάζεται να περάσουν πολλά δευτερόλεπτα για να διαπιστώσουμε τη σχεδιαστική αναφορά στα πρωτότυπα TwinRun και TwinZ, τα οποία είχαν παρουσιαστεί το περασμένο έτος, αλλά και την ομοιότητα με το Fiat 500.

\"\"

Το νέο Renault Twingo φέρνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του αλλά και τους ανταγωνιστές του. Είναι αποκλειστικά 5θυρο, πισωκίνητο και με τον κινητήρα πίσω. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλονται στην από κοινού εξέλιξή του με το αναμενόμενο smart forfour, μαζί με το οποίο θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Renault, στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας. Η Renault υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση του κινητήρα στον πίσω άξονα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την ευελιξία του Twingo μέσα στην πόλη, ενώ συμβάλλει και στην αύξηση των χώρων για τους επιβάτες.

\"\"

To μικρό Renault θα έχει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης του εξωτερικού και της καμπίνας των επιβατών, στα πρότυπα των Fiat 500 και Opel Adam. Οι κινητήρες θα είναι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι, ανάμεσά τους και ο 0.9 turbo με τα 90 PS. Μελλοντικά θα λανσαριστεί και ηλεκτρική έκδοση. Η όψη του εσωτερικού θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη στις 4 Μαρτίου, περίπου όταν θα γίνουν γνωστά και τα τεχνικά χαρακτητιστικά του αυτοκινήτου.

\"\"

\"\"

newsauto.gr/Κώστας Μπιτσικώκος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook