Για την μεγάλη του επιστροφή το Σάββατο στο μέγαρο Κυρηνάλιο, το προεδρικό, δηλάδη, μέγαρο της Ιταλίας, ετοιμάζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια στις διαβουλεύσεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Σχολιαστές επισημαίνουν ότι η συνάντηση με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο δίνει στον ιταλό μεγιστάν την ευκαιρία να πάρει «συμβολική εκδίκηση»: παρά το ότι τον περασμένο Νοέμβριο αποπέμφθηκε από την γερουσία, επιστρέφει για να συμβάλει να καθοριστεί η τύχη της χώρας.

Παρά το ότι έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων κι αναμένεται να ξεκινήσει να εκτίει επτά μήνες «εναλλακτικής» ποινής προσφέροντας κοινωφελή εργασία, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης συνεχίζει να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του κόμματός του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια να συγκεντρώνει το 24,3% στην πρόθεση ψήφου.

Πρόγευση, πάντως, της αρνητικής του στάσης στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον Ματέο Ρέντζι αποτέλεσε η ομιλία του στη Σαρδηνία την Παρασκευή όπου ανέφερε: «θέλω να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στον Ρέντζι. Αυτά που συμβαίνουν, όμως, δεν νομίζω ότι συνάδουν με τα όσα πρέπει να εκτυλίσσονται σε μια δημοκρατία».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook