Η \”Πρωτοβουλία πολιτών του Αγίου Νικολάου\” σε ανακοίνωσή της για την απεργία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων αναφέρει τα εξής:
\”Η απεργία των υπαλλήλων των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων αναδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων στη ζωή μας.
Η αύξηση του ωραρίου των παιδαγωγών οδηγεί στην υποβάθμιση των βρεφονηπιακών σταθμών και τη μετατροπή τους σε παρκινγκ παιδιών. Στερούν από τα παιδιά μας την ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και εξουθενώνουν τους παιδαγωγούς. Δεν είναι τυχαίο που από την αύξηση του ωραρίου εξαιρέθηκαν οι παιδικοί σταθμοί της Βουλής και του Υπουργείου Παιδείας !!!
Δεκάδες παιδιά στο Δήμο μας βρέθηκαν φέτος εκτός παιδικών σταθμών λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων. Τα κενά καλύπτονται καθυστερημένα και με έκτακτο προσωπικό, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην αγωγή των παιδιών και την ανασφάλεια των παιδαγωγών.
Με την απαγόρευση προσλήψεων, που τόσο ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί το Δήμο μας, με την αύξηση του αριθμού των παιδιών χωρίς αντίστοιχη υποστήριξη σε προσωπικό και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων η κυβέρνηση μεθοδεύει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και ουσιαστικά την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική σύντομα θα δούμε την εκχώρηση των λειτουργιών των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες με σημαντική επιβάρυνση των γονιών.
Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και να απαιτήσουμε την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για να εξασφαλίσουμε την σωστή και ασφαλή αγωγή των παιδιών μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook